СНСД бира своје људе у Градској изборној комисији

- Очигледно је СНСД-у и даље веома битно потпуно успостављање страначке контроле над радом Градске изборне комисије и да се у остварењу тога циља не бирају средства - изјавио је генерални секретар СДС-а Зоран Латиновић.

Република Српска 27.08.2021 | 15:03
СНСД бира своје људе у Градској изборној комисији

Он тврди да је поново Комисија за избор и именовање преко устројене ранг листе кандидата, само формално провела закључке и налог Извршног комитета градишког СНСД-а.

Латиновић, који је и одборник СДС-а у тој општини, наводи да ће се на идућој сједници Скупштине града Градишке поново разматрати избор нових чланова ГИК-а, из разлога што Централна изборна комисија није дала сагласност на избор нових чланова по приједлогу Скупштине.

„Аргумент ЦИК-а за одбијање давања сагласности за избор нових чланова комисије садржан је у чињеници да је на листи кандидата по расписаном конкурсу било и припадника хрватског народа, а да нико од њих није предложен за нови сазив комисије. Због оваквог става ЦИК-а, у нови сазив Градске изборне комисије Градишка, сада ће вјероватно бити именован дипломирани економиста Дарко Лацковић, умјесто првобитно предложеног Миодрага Дракулића“, поручио је Латиновић.

Он истиче да је још интересантнија чињеница да осим Бранислава Радиновића, запосленог на мјесту в.д. директора у републичком Заводу за образовање одраслих, који је у чланству комисије у континуитету дуже од 20 година и који је у очигледној неспојивости функција, нико од чланова комисије из њеног претходног сазива није прошао интервју и задовољио тражене критерије.

„Ако овоме придодамо и озбиљне сумње, да је један од будућих чланова ГИК-а починио кривично дјело кроз злоупотребу изјашњења националне припадности, јасно је да је циљ СНСД-а потпуно успостављање страначке контроле над овим најважнијим тијелом у провођењу избора. Да ли је све ово одраз стварне снаге и подршке коју ова странка има или страха од наредних избора и могуће потребе да о будућој власти у Републици Српској умјесто бирача одлучују бројачи, биће јасно већ на следећем скупштинском засједању“, закључио је Латиновић.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дисидент

27.08.2021 13:38

Тако је и у Челинцу. Нису изабрали најспособнијег кандидата који је обуку прошао у Њемачкој и Пољској , има цертификат о познавању материје, него бирају по страначкој подјели. То смо што смооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дисидент

27.08.2021 15:56

Ал' си паметан! Чуј обуку прошао у Њемачкој и Пољској. За шта је прошао обуку?

Name

Јое

27.08.2021 13:41

Исто раде и у Добоју,и то су за члана ГИК-а предложили човјека који је доказано,као предсједник Бирачког одбора,био инволвиран у изборну крађу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хефта

27.08.2021 13:44

у Бијељини одборник ПДП Ђокић изударао одборника Уједињене Српске Бијељина Трнинића зато што је у школи гдје је Трнинић директор Ђокићев син добио негативну оцјену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

28.08.2021 06:00

Па ваљда је то код нас постало нормално, да политичари могу да се баве сваком врстом криминала и насиљем? Па такве и бирамо. Ваљда је нормално да чобан туче марву?

Name

Ноле

27.08.2021 15:21

А ста сте мислили,да це бирати васе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

27.08.2021 21:56

Па и ови су Срби, само не краду