Како је дошло до највеће запљене кокаина у Црној Гори

Службеници Управе прихода и царина у договору са службеницима Управе полиције на царинском терминалу "пропустили" су камион са више од тоне кокаина, како би видјели гдје ће дрога завршити.

Регион 27.08.2021 | 13:16
Како је дошло до највеће запљене кокаина у Црној Гори

Након што су возачи камиона ПГ-353ГА, наводно потпуно исправни одвезли теретњак са Царинског терминала, инспектори и цариници наставили су акцију, која је синоћ резултирала рекордном запљеном кокаина и хапшењем Маријане Крстовић (27) и Буда Крстовића (66), а за осталим осумњиченима се трага.

Према сазнањима Вијести инспектори Сектора за борбу против криминала са колегама из Управе царина подијелили су оперативна сазнања добијена путем међународних извора - да ће у Луку Бар ући контејнер банана у ком је сакривен товар кокаина.

Скупа су направили стратегију - да намјерно "зажмуре" и коначно ухапсе наручиоца.

Пошиљка је "пропуштена" приликом скенирања у Бару и Подгорици, а цариници у договору са полицијом нијесу детаљно прегледали и истоварили робу, иако су су системи анализе ризика издвајали пошиљку за детаљну контролу.

Шверцери су упали у замку и дрогу одвезли у магацин у зетском селу Мојановићи, гдје је и одузета.

Из Управе полиције су данас званично саопштили да је у акцији "187" полиција у сарадњи са Управом прихода и царина заплијенила 1.205 паковања кокаина у Мојановићима, у Зети, укупне тежине преко тоне.

"Дрога је пронађена у пошиљци банана. Двије особе лишене су слободе", навела је Управа полиције на Твитеру.

Службеници Управе полиције су и данас наставили активности на том предмету.

Службеници Управе полиције заплијенили су јуче велику количину кокаина - према незваничним информацијама Вијести, ријеч је о више од хиљаду килограма те дроге.

У акцији Сектора за борбу против криминала (СБПК), Центра безбједности Подгорица, Центра безбједности Бар и Управе царина и прихода, синоћ је претресено више објеката.

Такође, више особа приведено је у подгорички Центар безбједности, а инспектори су их до касно у ноћ испитивали о заплијењеном скупоцјеном праху.

Један од саговорника "Вијести рекао је да је највећи дио те дроге пронађен у Зети.

Други саговорник тврди да је дио заплијењеног кокаина пронађен и у Бару.

Те информације нијесу потврдили званичници.

Службеници Управе полиције синоћ око 22 сата практично су блокирали булевар и прилазе Центру безбједности Подгорица због те акције.

Полицајци су са пушкама обезбјеђивали вишемилионски вриједан заплијењени товар.

(Вијести.ме)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛУДАЦКИ БАЛКАН

27.08.2021 11:55

ОД СИЛНЕ АМЕРИЧКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ОВЕ СУ СЕ БАЛКАНСКЕ БАНАНА ДРЖАВИЦЕ, КОЈЕ РЕДОМ ВОДЕ НАРКО ДИЛЕРИ, ПРЕТВОРИЛЕ У ОБИЧНО .РАЊЕ. КАКВА ДЕМОКРАТИЈА ТАКВА ДРЗАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.08.2021 12:18

ЦГ се извињава... до заплијене је досло греском ???

Name

Пијун

27.08.2021 12:27

Браво за Дритана Абазовица и његова обецања да це ударити на нарко мафију. СТА ЦЕ ДЈЕЦА И ОМЛАДИНА У РЕПУБЛИЦИ СРПКОЈ И ДАЉЕ ВЛАСТ ПРУЗА МОГУЦНОСТ ДА СЕ ДЈЕЦА И ОМЛАДИНА ТРУЈУ ДРОГАМА. А НАРКО ДИЛЕРИ СУ ПОД ЗАСТИТОМ ДРЗАВЕ И ПОЛИЦИЈЕ. УХАПСЕ ДИЛЕРЕ ПА ПУСТАЈУ НА СЛОБОДУ. НА БАЛКАНУ ЈЕ ПОЛИЦИЈА НАЈ ВЕЦА НАРКО МАФИЈА.

ОДГОВОРИТЕ