Под лупом градња мотела и пумпе код моста “Братољуб”

- На локалитету граничног прелаза код моста “Братољуб” други инвеститор изградио је мотел и бензинску пумпу, чиме је заузео дио земљишта који припада парцели овог прелаза и тако оштетио поједине његове објекте, због чега је затражена интервенција урбанистичко-грађевинске инспекције.

Република Српска 26.08.2021 | 08:47
Под лупом градња мотела и пумпе код моста “Братољуб”

Рекли су то јуче “Гласу Српске” у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

- Из Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ обавијештени смо да је на локалитету овог граничног прелаза други инвеститор изградио мотел и бензинску пумпу. Током тих радова заузет је дио земљишта који припада грађевинској парцели граничног прелаза, те су оштећени поједини објекти спољног уређења комплекса, због чега је затражено поступање надлежне урбанистичко-грађевинске инспекције и овај поступак је у току - нагласили су у министарству.

Када ће овај гранични прелаз код моста “Братољуб”, који преко Дрине повезује Братунац и Љубовију, бити пуштен у саобраћај не може се још прецизирати. Како су истакли у овом министарству, из УИО БиХ су им 27. јула ове године доставили захтјев за издавање употребне дозволе.

- Пошто подносилац захтјева, као инвеститор наведеног објекта, уз захтјев није доставио ништа од документације прописане Законом о уређењу простора и грађењу потребне за издавање употребне дозволе, затражено је да потребна документација буде комплетирана и нама достављена - нагласили су у овом министарству.

У току су, како истичу, активности на прикупљању потребне документације и сагласности надлежних органа на изведено стање, а комисија је прегледала објекте и изведене радове.

- Очекујемо да нам документација са записником и извјештајем Комисије за технички преглед овог објекта, коју је формирао Завод за изградњу Бањалука који врши технички преглед по овлашћењу овог министарства, буде ускоро достављена како бисмо могли издати употребну дозволу. Очекујемо да тај поступак буде окончан до краја мјесеца - навели су “Гласу Српске” у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

Изградња моста “Братољуб”, у дужини од 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је око 13 милиона евра, али због непостојања прелаза он још није у функцији.

Овај гранични прелаз биће заједнички царински терминал за БиХ и Србију и први такве врсте у региону, вриједан око 14 милиона марака. Челници Братунца годинама, откако траје прича о пројекту, истичу да су гранични прелаз и мост од огромног значаја за ту општину, али и за ширу регију. Транспортни правци ће, како напомињу, бити знатно скраћени, што ће много значити за привреду овог подручја и за становништво с обје стране Дрине.

Технички пријем

У Управи за индиректно опорезивање БиХ рекли су “Гласу Српске” да је извршен технички пријем за новоизграђени гранични прелаз Братунац.

- Сада је у току процедура у вези са исхођењем употребне дозволе код Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС - рекао је начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу УИО БиХ Ратко Ковачевић.

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">Глас Српске)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Xx

26.08.2021 07:39

Ма не знају која треба документација. Они само знају да требају дати 100 мио КМ за зграду. У глави им се врти од великих провизија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

26.08.2021 07:54

Е то је дрзава којом влада мафија. Други инвеститор близак политицкој мафији на власти побије коље и гради мотел и пумпу гдје је њему цеиф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.08.2021 08:18

А објашњење као да је то урадио у току ноћи и ујутро га нема. Еј, то је озбиљан посао…треба људи, материјала, машина, и све то неколико мјесеци…гдје су инспекције све то вријеме?!

Name

Курцевиц Андрија

26.08.2021 07:55

Па какву они документацију набављају када је мост направила Србија и документација је код њих. 4 године гањају документацију срамоте једне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

26.08.2021 08:32

Зар нису криви они други ….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

26.08.2021 09:12

А ко је тај инвеститор бр 2?именом и презименом? Ил не знате ил не смијете да пишете? Сто се онда у коло ватаате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈО

26.08.2021 10:56

Зна се ко су инвеститори Бато Ранкиц и Насер Ориц.

Name

Стварност

26.08.2021 10:22

Други инвеститор изградио пумпу и мотел ??! Сада министарство реагује и шаље инспекцију??!! Нико од надлежних није то видио да он гради толики објекат??!! Да није жалосно било би смјешно. Ви стварно мислите да је народ толико неписмен да не зна шта ви у министсрству радите и како радите. Ви сте тешки криминалци у служби тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

26.08.2021 11:42

Србија мост изградила прије 4 године, а ови се још "теле" око некакве документације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

26.08.2021 11:54

а пиксла за Голицеву и она треба да се угради и ето дозволе а сто се тице пумпе и хотела ста има везе сто није његова земља ако мозе РАДИСИЦ сто он небих могао то је све по закону СРЕБРЕНКЕ ГОЛИЦ и тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАХ

26.08.2021 13:06

Људи слушају министарку Голиц и њеног помоћника Гацановица који каже да је легално градити на туђој земљи, а легализација мозе касније. Интересује ме гдје Гацановиц има земљу да његовој земљи изградим кућу, а касније цу је легализовати. Лопови нећете дуго, а потом у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунцаниц

26.08.2021 15:49

Ранкић најјачи у Братунцу а брат му градоначелник. А ово све случајност

ОДГОВОРИТЕ