Суд БиХ разматрао изручење Зорана Мамића Хрватској

Суд БиХ је на данас одржаном рочишту разматрао две молбе Хрватске о изручењу Зорана Мамића, а одлука ће бити позната за 20 дана.

Босна и Херцеговина 24.08.2021 | 15:49
Суд БиХ разматрао изручење Зорана Мамића Хрватској

Адвокат Зорана Мамића након рочишта изјавио је да БиХ нема основа за изручење његовог брањеника Хрватској.

"Главни став одбране је да нема основа за изручење с обзиром на одредбе Споразума о међусобном извршавању судских пресуда у кривичним стварима. Ради се о томе да у члану 13 јасно се говори да осуђена особа има право да бира где ће да издржава казну која му је утврђена у једној држави, ако има држављанство и пребивалиште у другој држави", рекао је адвокат, пренео је портал сарајевског Аваза.

Хрватско је правосуђе затражило је изручење браће Мамић, Здравка и Зорана, након што им је одређен истражни затвор и у трећем кривичном поступку који се води против њих, односно у истрази због сумње да су подмићивали осјечке судије како би себи обезбедили ослобађајућу пресуду у поступку за извлачење новца из ФК Динама.

Половином августа, Суд БиХ је одлучио да нема законске основе за изручење Зорановог брата Здравка Мамића, некада првог човека овог фудбалског клуба.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кр

24.08.2021 14:50

Пустите га. Нек сједи код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2021 16:52

Наравно.Све криминалце који су осудјени у матицној дрзави а имају дрзављанство друге у коју побјегну,као ова двојица,треба пустити да узивају у слободи у тој другој дрзави.Свакако је овдје све накарадно и наопако,нема ни права ни правде.

Name

ОБЕЛИX

24.08.2021 17:10

Представа за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустице

24.08.2021 21:29

Адвокат прица трла баба лан, јер их сад Хрвати тразе због водјења новог кривицног поступка а не издрзавања казне сто мијења ствар

ОДГОВОРИТЕ