Забрана уласка у Србију, због пјевања о клању Срба?!

Финалиста "Звезда Гранда" Садик Хасановић, који је певао о клању Срба, враћен је са границе, а како преносе босански медији, улазак у Србију му је наводно доживотно забрањен.

Магазин 24.08.2021 | 15:10
Забрана уласка у Србију, због пјевања о клању Срба?!

Он се тим поводом огласио за тамошње медије.

- Тек онда су ми рекли да имам забрану уласка у Србију. Нико ми никад раније то није јавио, нити ми је дошла званична та одлука, ни ништа. Добио сам сада папир да сам враћен с границе. Људи моји, према информацији коју сам ја добио та забрана је доживотна – рекао је он.

Подсетимо, певач је по Братунцу певао о клању Срба, а када су настали спорни снимци наишао је на бројне осуде. Он је био дугогодишњи члан групе "Сателити" која постоји од 1989. године. Такође, он је згрозио јавност када је објавио фотографију са Насером Орићем.

Иначе, естрада је тада најжешће осудила потез певача, те су многи прокоментарисали да би требало да му се забрани да наступа.

Огњен Амиџић изјавио је тада да морамо поставити јасне аршине према свима који славе ратне злочинце, звали се они Садик Хасановић или Нина Бадрић.

- Како други поступају према нама, тако и ми треба према њима. Када неко са нашег простора уради нешто много блаже него Садик, у БиХ и Хрватској га одмах разапну! С друге стране, имали смо пример Нине Бадрић, која је после концерта у београдској Арени, одмах сутрадан написала: 'Добро дошао кући, хероју Анте Готовина', па ником ништа! Писало се и за неке актуелне извођаче, као и за неке легендарне певаче, да су изводили песме које вређају Србе и Србију, па су ти људи долазили и несметано правили концерте у Београду. Ако већ не волиш Србе, онда немој да наступаш овде, као што покојни Оливер Драгојевић никада није хтео да пева у Београду - рекао је водитељ.

Један од челника "Гранд" продукције, Жика Јакшић такође је прокоментарисао скандал Садика Хасановића.

- Не слажем се са тим што је урадио. Наравно да је то катастрофа што је урадио. “Гранд” је дао званичну изјаву, безвезе је да и ја коментаришем и не могу то да чиним мимо фирме - рекао је Јакшић.

- Страшно је то што је Садик урадио! Брука и срамота. Треба му забранити улазак у Србију и "Гранд" мора под хитно са њим да раскине уговор. Надлежни органи у нашој земљи треба да утичу на то, а не ми певачи. Гледала сам га у финалу "Звезда Гранда" и допало ми се како је то одрадио. Тада нисам знала да је певао о клању Срба и Насеру Орићу. Кад сам чула, шокирала сам се - била је оштра тада Лепа Лукић.

(Курир)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Москва

24.08.2021 13:36

Све православне земље или спке државе До смрти забрана прање и певање. Естрада мора да регије и ФАМУ забране настопе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око

24.08.2021 13:45

Тако је!

Name

Ре

24.08.2021 13:56

Де молим преведи ово што си написао .

Name

Мирко

24.08.2021 13:40

Ауто гол пјевача! Кретен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

24.08.2021 13:46

Ко га је и пустио на Гранд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коло

24.08.2021 13:52

Није те срам било ићи у Србиј? Пјевати такве пјесме, и о Србима тако мислити, и онда поћи у Србију на јасле. Фуј фукаро и јадниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

24.08.2021 14:05

Изгледа да и Србија постаје озбиљна држава, свака част ако је ово истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

24.08.2021 14:27

Браво.Свака Част за МУП Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

24.08.2021 14:46

Тако је

ОДГОВОРИТЕ