Људи за украдену бушилицу иду у затвор а за убиство ништа

Након пет мјесеци тешког убиства у Приједору када је на бруталан начин убијен Михајло Ступар звани Шмит, осумњичени саучесници овог догађаја су одлуком Врховног суда Републике Српске пуштени на слободу док је извршилац и даље недоступан надлежним органима. Породица убијеног огорчена. 

Република Српска 20.08.2021 | 20:38
Људи за украдену бушилицу иду у затвор а за убиство ништа

Приједорска полиција и даље трага за Марком Момићем због сумње да је убио Михајла Ступара званог Шмит чије је тијело 11. марта ове године пронађено код ријеке Сане у насељу Рашковац код Приједора.

Осумњичени саучесници овог бруталног убиства након пет мјесеци притвора пуштени су на слободу што је изазвало огорчење код сестре убијеног Приједорчанина.

Моника Ступар за БН ТВ каже да је нико није обавјестио о томе, већ, како истиче, осумњичене је видјела како слободно шетају градом.

"Да ја пустим да се то заборави то не могу. Да је узео пиштољ и да га је убио онда некако и у реду, али на бруталан начин да се убије и још да се саучесници пусте. Кажу ми да је све до Суда, Тужилаштва, што значи да подржавају такво убиство. Нико не може вјеровати да је то тако“. казала је сестра убијеног Михајла Ступара.

Она додаје да не вјерује да ће икада правда стићи извршиоце бруталног убиства њеног брата те истиче да се не може помирити са чињеницом да се на такав монструозан начин Михајлу одузео живот. Каже да је најгоре од свега што су осумњичени помагачи сада слободни људи, а извршилац тешког убиства и даље у бјекству.

„Немам ријечи. Огорчена сам и не могу вјеровати. Људи за крађу бушилице по три мјесеца леже а за убиство, стварно не знам. Огорчена сам... Ужас од Суда и Тужилаштва“, каже она.

Из Окружног јавног Тужилаштва Приједор кажу да су 6. августа ове године упутили Врховном суду Републике Српске приједлог за продужење притвора осумњиченим лицима Бојану Савановићу и Гојку Шоботу за још један мјесец, због основа сумње да су као помагачи учинили кривично дјело „Тешко убиство“. Врховни Суд је одбио тај приједлог сматрајући га неоснованим као и алтернативни приједлог за изрицање мјера забране према осумњиченим лицима.

На приједлог Тужилаштва Основни суд у Приједору је већ раније издао наредбу за расписивање међународне потјернице , а Тужилаштво и даље води истрагу према свим осумњиченим лицима те у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске покушава лоцирати и лишити слободе првоосумњиченог Марка Момића, наводено је се у саопштењу Окружног јавног Тужилаштва Приједор.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ана

20.08.2021 18:57

Туга и жалост па ми смо нај Гора сорта народа, није ни чудо што изумиремо какав суд такво тужилаштво и таква нам полиција није ни чудо ко нам поставља закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.08.2021 07:43

Није народ крив за то. Него онај ко нам је то наметнуо - странци!

Name

Гергелy

20.08.2021 19:34

Тразите га у Србији.Тамо је сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота из РС

20.08.2021 20:28

Само високи представник може наметнутим законима зауставити хаос, корупцију и самовољу моћника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није проблем у законима

21.08.2021 07:44

Проблем је што је тужилаштво под политичком контролом и не ради свој посо! Закони су код нас махом добри...

Name

Ја

21.08.2021 07:44

А ха може. Наметао само против Срба, федерацију није дирао, а у федерацији већи хаос него у Српској.

Name

И за

21.08.2021 05:26

Клевету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

21.08.2021 06:43

Сад знате засто нам требају СТРАНЕ СУДИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.08.2021 07:07

Ма браво ова држава је врх. Имам једног комшију који ме нервира ужасно. Има да га одрадим кад се не одговара за убиство. А јуче ми човјека рече да је примљен у полицију преко везе као члан СНСД, услов брате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деблокада

21.08.2021 10:06

Па блокирајте институције, тразите правду за зивоте убијених... Позовите и опозицију, вјероватно це стати уз народ а не уз власт, тј Додикову власт. Или ипак неце, вецином су то Срби по професији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

22.08.2021 04:16

Ђаво влада.

ОДГОВОРИТЕ