Велики број грађана пред литургију коју служи патријарх

Грађани Добоја у великом броју окупили су се испред добојског Храма Светих апостола Петра и Павла, гдје очекују долазак Његове светости патријарха српског Порфирија, који ће служити Свету архијерејску литургију поводом крсне славе града - Преображења Господњег.

Република Српска 19.08.2021 | 08:53
Велики број грађана пред литургију коју служи патријарх

Архијерејски намјесник добојски Мирко Николић рекао је да ће литургију уз патријарха Порфирија саслуживати и шест владика крушевачки Давид, ваљевски Исихије, горњокарловачки Герасим, врањски Пахомије, зворничко-тузлански Фотије, бачки Иринеј, са свештенством архијерејског намјесништва добојског.

Према протоколу, након Свете архијерејске литургије, која почиње у девет часова, биће организована литија улицама Добоја од храма до зграде Градске управе, гдје ће бити обављено резање славског колача.

Његова светост патријарх српски Порфирије синоћ је стигао у Добој и у Храму Светих апостола Петра и Павла у његову част служена је доксологија.

Након тога, у Владичанском дому организован је састанак Његове светости патријарха српског Порфирија са представницима републичких инстутција и лидерима политичких странака из Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

19.08.2021 07:44

Нема везе што је радни дан, и службеници општине су изашли, а у општини немогу главу подићи од обавеза , вјероватно ће радити прековремено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо, брате

20.08.2021 10:11

Нису радили ни комунизму више од 3, 4 сата од могућих 8. На небитне ствари се тратило вријеме у оно "мрачно доба" комунизма. Све до у танчине описано у "Тесној кожи" '80-их... Такав смо народ. Лењ и припрост и као "велики вијерници"? Молимо Бога да што више можемо да забушавамо... Одвратан смо народ. Одвратно примитиван.

Name

Пера

19.08.2021 08:22

Живела СПЦ, живео Патријарх, живели Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пестиленце

19.08.2021 11:43

Иако сам рођен, одрастао и школовао се у Добоју, поносан сам што данас нисам у том граду!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

19.08.2021 12:04

Да ли ће Миле поклонито патријарху икону из породичне колекције, или обратно?

ОДГОВОРИТЕ