Полиција Црне Горе поднијела пријаву против Беливука

- Црногорска полиција поднијела је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) кривичну пријаву против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Ј.Н. и Ж.Р.

Регион 18.08.2021 | 19:17
Полиција Црне Горе поднијела пријаву против Беливука

Кривична пријава поднесена је због сумње да су створили криминалну организацију, починили тешко убиство и тешко убиство путем помагања.

Из СДТ-а је саопштено да се Беливук и НН лице сумњиче да су у другој половини 2020. формирали криминалну организацију "која за циљ има вршење кривичних дјела за која се по закону може изрећи казна затвора у трајању од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи".

"Дјеловање криминалне организације је планирано на дуже вријеме уз примјену тачно одређених правила и унутрашње контроле и дисциплине, а сваки члан криминалне организације је имао унапријед одређен задатак и улогу", наводи СДТ.

Како додаје, у дјеловању криминалне организације планирана је примјена застрашивања и насиља.

"Организатори су лично или преко других чланова организације врбовали лица за чланове криминалне организације, па су поред за сада НН лица, чланство у криминалној организацији прихватили М.М, Ј.Н. и Ж.Р", саопштено је из СДТ-а.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јово

18.08.2021 21:00

Како ће те дочи до њега? Морате поправити однос са Србијом. А Мило то наравно неће дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

18.08.2021 21:27

ФУУУЈ

ОДГОВОРИТЕ