Ко је одговоран за постављање умрлице Ђакићу на вратима суда и тужилаштва?!

"Обраћамо вам се овим путем са захтјевом за достављање информација о томе да ли сте предузели, и ако јесте шта, у вези са санкционисањем лица одговорних за стављање посмртнице осуђеног ратног злочинца Менсура Ђакића на улаз у зграду Тужилаштва, Основног и Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ дана 05.07.2021. године."

Босна и Херцеговина 18.08.2021 | 12:38
Ко је одговоран за постављање умрлице Ђакићу на вратима суда и тужилаштва?!

Ово је наведено у допису ОО СДС-а Брчко упућеном ВСТС БиХ.

"С обзиром да је од овог срамног догађаја прошло више од мјесец дана, а да јавно нема видљиве реакције ВСТС, органа који је на основу члана З. Закона о Високом судском и тужилачком савјету дужан да осигура независно, непристрасно и професионално правосуђе, сматрамо да је неопходно да вам се обратимо на овакав начин", додаје се у саопштењу.

Српска демократска странка сматра да је постављање посмртнице осуђеног ратног злочинца на улазе у установе које треба да процесуирају свако кривично дјело и осуде сваког починиоца директно величање злочинаца и грубо вријсђање Срба у Брчком, а истовремено и чин који нарушава мир и заједнички живот у овако осјетљивој средини.

"Осим што су увриједили и покушали да на тај начин понизе српске жртве, носиоци правосудних функција који су одговорни за ово ”дјело” су свакако починили и одговарајуће дисциплинске прекршаје предвиђене чланом 56, став 1), тачке 1., 2., 22. и 23. односно њланом 57. став 1) тачке 1., 2., 22. и 23, Закона о Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине", истиче се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јеремија

18.08.2021 17:19

криви судије и тужиоци из брцког

ОДГОВОРИТЕ