Приједлог власти како да покажу српско јединство

"Против овог коруптивног, мегаломанског и дрског потеза требају стати све странке са сједиштем у Републици Српској, које су заступљене у Парламенту БиХ, предсједавајући и српски министри у Савјету министара, и тако конкретно, на дјелу, показати српско јединство", предлаже Пекићева..

Република Српска 17.08.2021 | 15:30
Приједлог власти како да покажу српско јединство

 "Најновији захтјев Управе за индиректно опорезивање, упућен Савјету министара, којим из буџета за 2022. и 2023. годину траже још 63 милиона КМ за куповину зграде у центру Бањалуке одраз је невјероватног безобразлука и бахатости", каже посланица ПДП-а у Представничком дому Парламента БиХ.

Она сматра да против овог коруптивног, мегаломанског и дрског потеза требају стати све странке са сједиштем у Републици Српској, које су заступљене у Парламенту БиХ, предсједавајући и српски министри у Савјету министара, и тако конкретно, на дјелу, показати српско јединство.

"Издвајање додатних средстава за куповину зграде у буџету заједничких институција аутоматски значи мање средстава за буџет Републике Српске, а већи и стабилнији буџет Републике Српске је наш национални интерес“, наводи Пекићева.

Она подсјећа да инстутуције БиХ немају усвојен буџет ни за текућу 2021. годину.

"И поред те чињенице, УИО тражи унапријед, из буџета за 2022. и 2023. годину додатна средствабез конкретне анализе како обезбиједити та средства. Нова зграда за смјештај радника  јесте потребна, али 38,9 милиона КМ, одобрених још прије девет година, сасвим су довољни за изградњу или куповину савремене зграде у Бањалуци, гдје је по закону смјештена институција Управе за индиректно опорезивање БиХ", наводи Пекићева.

Она упозорава да све преко тога је врло сумњива радња у којој директно учествује УИО са Савјетом министара, а којом се покушава буџетски, што значи новац грађана,дати привилегованој фирми.

Пекићева подсјећа на усвојену иницијативу у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, коју су предложили она и њен страначки шеф Бранислав Бореновић, да је Савјет министара имао обавезу да у року од седам дана од усвајања иницијативе да наложи Управном одбору УИО да поништи поступак ове јавне набавке.

"Реакције Савјета министара није било, а УИО је продужила рок за набавку до 30. септембра и опет траже додатна средства. Иако се предсједавајући Савјета министара правдао да то није њихова надлежност, јасно је да јесте и сада су на испиту за кога раде – за интересе тајкуна или грађана које представљају", закључила је Пекићева.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Окуплајње за Српску / СНСДЦ

17.08.2021 13:40

Није бас процитано, онако се прелетело преко овог цланка. Али за УИО је свакако примјер БХ безобразлука. Али сада је видим да сада поред првог СНСД-а, на окупљање за Српску позивају и друге странке. Приједлог је да једном се направи позив и не из СНСД странки, а да присустују и СНСД цланови. Није лосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2021 15:04

По сваку цијену спријечити лоповлук. Сувише је постало безобразно и бахато јавно красти и талити се.

Name

незнам

17.08.2021 13:56

Дали је то борба за паре или србско јединство?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко локо

17.08.2021 13:59

Хајде црвени кмери сада да се пропагора заједништво ово је у питању витални интерес грађана РС-а. Пекићка је стопостотно у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

17.08.2021 14:01

Све је бљутаво, закона нема, ради ко шта хоће.Отимачина на све стране. Овдхе бих мало било три висока представника и по десетак замјеника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мољац сиви

17.08.2021 14:02

Среца па министрy РС не уцествује у раду Савјета министара тако да се немозе одобрити новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

17.08.2021 14:52

Каква вкаст такво и српско јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

17.08.2021 15:45

Шта чека опозиција? Зашто не формирају одбор који ће организовати протесте испред пореске управе, или, још боље испред зграде мимистарског савјета. Не очекују, ваљда, да им борци то раде. Они су своје одрадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

17.08.2021 16:41

Народ је кључ.. Не треба гањати мафију на власти овим и оним покушавати спријечити пљачку, кључ је у народу. Јесте ли свјесни да 59% обичног свијета, народа, воли Додика и пљешће на његове изјаве, народ је као стадо оваца исправног мозга гледајући и слушајући све ове године шупље приче власти.. Народ требате дозивати памети, отворити им очи, обични затуцани сељачки глупи народ.. Кад то успијете почеће нормалан живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Народ

17.08.2021 19:10

све је како си написао и све стоји тако.Али би додао јос да народ није глуп и успаван него свјесно бира и подрзава истог.Нема се ту ста будити.Свјесно се ради против себе само због пара.Такви смо и нема нам спаса.

Name

Хипи

17.08.2021 17:41

Па рекао је Додик да ће направити УИО ПЦ. Па нека сада то уради. За њега БиХ не постоји. Нека се висе отцијепи да не нервира народ годинама. Сви мисле сутра ћемо бити у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

17.08.2021 17:49

Колики је овдје уградбени фактор ( ИМТ - има'л мене ту) ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

18.08.2021 04:12

Они су се већ расталили. Само треба видјети колико ко је требао или већ добио. Тужилаштво треба да почне радити. За који рад примају плату СИПА ОБА и МУП. Зар су баш сви купили дипломе па ме знају да раде. Знају доћи на посао и одлежати. Шта раде ти људи,????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

18.08.2021 08:33

Нека нови високи стави вето и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

19.08.2021 03:13

Све у име дугог и драгог криминала и Крадје Народног новца позовите сада на Јединство Ах Гњида па тај народ незаслузује да постоји Кад прихвата такво прицу

ОДГОВОРИТЕ