Билећа: Ситуација са пожарима тешка, огромна штета

У Билећи је тешка ситуација са пожарима који на различитим локалитетима букте већ двије седмице, али се очекује да ће бити стабилизована, изјавио је Срни начелник ове општине Веселин Вујовић.

Република Српска 17.08.2021 | 14:06
Билећа: Ситуација са пожарима тешка, огромна штета

Он је истакао да се, с обзиром на цјелокупну ситуацију и огромну штету, практично може рећи да је општина погођена елементарном непогодом.

– Људски животи и куће су сачувани захваљујући великом труду ватрогасаца, али и свих Билећана, али је причињена огромна штета, посебно еколошка и требаће године да се обнови шума – рекао је Вујовић.

Он је изразио очекивање да ће се ситуација стабилизовати, а ако буде још тежа да ће се многобројни Билећани ангажовати, као и раније, и помоћи да се угасе пожари.

Према његовим ријечима, у случају потребе биће ангажовани људи “са стране”, а помоћ ватрогасаца понудили су општина Берковићи и град Бијељина.

– Ситуација је тешка, ватрогасци су уморни, напорно је јер су данима на терену. Чекамо да видимо развој ситуације. Требало би да људи који су сада на терену могу то да изнесу, а ако би ситуација овако наставила, морали бисмо тражити људе са стране – рекао је Вујовић.

Он је напоменуо да су јуче цијело поподне ватрогасци одбијали ватру од кућа у селу Мириловићи и палили контра-ватре да одбију пожар од села, а помагали су им и шумари, полиција, припадници Цивилне заштите из Билеће и мјештани.

Вујовић очекује да ће тај пожар бити стављен под контролу.

Он је навео да је у великом броју села сагорјела вегетација и да је стока угрожена јер нема испаше, те људи морају да хране стоку сијеном које су припремили за зиму.

– Огромна је и еколошка штета, а посљедњих дана је свуда доста дима – додао је Вујовић.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар