Пад температуре, могући пљускови са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са пролазним пљусковима и грмљавином, а температура ће бити у осјетном паду и износиће од 21 до 27, на југу до 32 степена Целзијусова.

Република Српска 17.08.2021 | 07:31
Пад температуре, могући пљускови са грмљавином

Ујутру промјенљиво облачно вријеме на западу и сјеверозападу, а у осталим предјелима ведро или са малом облачношћу и сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне у Крајини, а затим и у осталим дијеловима мјестимично са кишом, понегдје и грмљавином.

Током дана се компактнија облачност премјешта преко централног појаса на исток и југ, доносећи у тим предјелима мјестимично падавине и локалне пљускове са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде са пролазно јачим вјетром.

Послије подне ће се задржати промјенљиво вријеме, на западу суво уз дјелимично кидање облачности, на истоку претежно облачно уз кишу, а тако ће бити и у јужним крајевима.

Увече углавном без падавина уз постепено разведравање у већини предјела.

Температура ће бити у осјетном паду, у просјеку за 10 до 15 степени.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, у Херцеговини већи дио дана јужног смјера, а послије подне мијења смјер на сјевер, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац и Зеница 17, Хан Пијесак, Билећа и Сарајево 18, Мркоњић Град, Нови Град, Ливно и Бихаћ 19, Приједор, Бијељина и Чемерно 20, Добој 21, Бањалука и Тузла 22, Требиње 24, те Мостар 25 степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар