Након три године оптужница ипак подигнута

Породица и пријатељи убијеног Александра Пантића окупили су се и данас на Градском тргу у Бијељини тражећи да убице буду кажњене, а правда задовољена.

Република Српска 15.08.2021 | 19:18
Након три године оптужница ипак подигнута

Прије 10 мјесеци породица покојног Александра Пантића добила је обавјештење из Окружног јавног тужилаштва у Бијељини да ће још три лица која су учествовала у догађају у којем је Пантић страдао бити процесуирана, каже Данијела Пантић. Додаје да је то породица на основу доказа од почетка и тражила.

“Након тога је уследила велика пауза и нисмо имали никакву информацију из Тужилаштва и Полицијске управе Бијељина. Потом смо затражили одговор након истицања рока за подизање оптужнице и нисмо добили одговор од Окужног јавног тужилаштва. Одговор је уследио прије неколико дана да је оптужница након скоро три године ипак подигнута и прослијеђена Оносвном суду на потврђивање”, каже Данијела.

Данијела Пантић тврди да је један од разлога првобитне ослобађајуће судске пресуде за убиство Александра Пантића то што је током истраге дошло до незаконитог поступања Полицијске управе Бијељина, а да Тужилаштво није реаговало по службеној дужности.

“Ми смо још прошле године затражили од МУП-а РС да се спроведе унутрашњи поступак, односно поступак унутрашње контроле који обавља Служба за заштиту интегритета и законитости у раду полиције и од њих смо у октобру прошле године добили одговор да ће истрага бити спроведена и да ћемо ми по завршетку бити обавијештени о самом исходу.

Међутим, више од њих нисмо добили никакав одговор иако смо се обраћали више пута. Након недобијања одговора од службе, било смо приморани да се обратимо директно министру Лукачу. Обратили смо му се дописом и с пуним правом очекујемо његов одговор у наредним данима”, каже Данијела.

У првобитној ослобађајућој пресуди за убиство Александра Пантића одлучиће Врховни суд у Бањалуци, гдје је у току жалбени поступак на ту пресуду.

Подсјећамо, том пресудом два лица су ослобођена оптужби за убиство Пантића 15. септембра 2018. године на паркингу испред хотела “Свети Стефан” у Дворовима код Бијељине, у тучи навијача Партизана и Црвене Звезде.

(БН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Странац

15.08.2021 19:10

Драго ми је чути такву вијест,али сам разочаран и свјестан окружења у којем живим да убице,лопови и преваранти имају системску заштиту. Тек на суђењу крећу муке,лажи,измишљања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

15.08.2021 20:53

Никад не одустајати од борбе за близњег свог ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

16.08.2021 16:56

Правда за пантице,а за убице затвор

ОДГОВОРИТЕ