"Друштвени медији кров са кога свима упућујемо ријеч Божју"

Патријарх српски Порфирије најавио је да намјерава да унаприједи мисију Српске православне цркве /СПЦ/ користећи све алате које савремена технологија ставља на располагање, укључујући друштвене мреже.

Србија 14.08.2021 | 09:59
"Друштвени медији кров са кога свима упућујемо ријеч Божју"

Патријарх српски Порфирије најавио је да намјерава да унаприједи мисију Српске православне цркве /СПЦ/ користећи све алате које савремена технологија ставља на располагање, укључујући друштвене мреже.

"Данас су друштвени медији кров са кога свима упућујемо реч Божју", нагласио је патријарх Порфирије, преноси СПЦ.

Патријарх српски је на почетку Госпојинског поста упутио благослов и пожелио да у предстојећих десетак дана, колико је то могуће, проведу у миру, да у радости прославе празник Преображења Господњег, а да молитве за ближње, за српски род и читав свет упуте Пресветој Богомајци чија душа у рукама њеног љубљеног Сина, спаситеља света.

Српски патријарх се осврнуо и на велико интересовање за страницу "Патријарх Порфирије" која је са његовим благословом и учешћем отворена на "Инстаграму", наводећи да га је искрено обрадовало да је у првих неколико часова ту страницу почело да прати више од 10.000 заинтересованих.

Он је напоменуо да се о томе мноштво вјерних, затим новинара и других пријатеља, интересовало преко Информативне службе СПЦ-а, његове канцеларије, али и код њега лично.

На интересовање новинара поводом отварања ове странице, патријарх Порфирије је подсјетио на раније саопштење СПЦ да је то учињено, јер патријарх жели да овим путем изађе у сусрет изразитом интересовању вјерних, али и цјелокупне домаће и иностране јавности, о његовом раду, ставовима и мишљењима.

Српски патријарх је истакао да не само традиционални, линеарни медији већ и интернетски портали и сајтови по брзини, глобалној доступности, па и економичности заостају за друштвеним медијима, а да је његово мишљење да је у том смислу најефикаснији "Инстаграм".

Он је цитирао и ријечи Господа Христа који је апостолима, дефинишући мисију Цркве у свијету, рекао "Што вам говорим у тами, казујте на видику; и што вам се шапће на уши, проповедајте са кровова!".

Он је додао да је намјера да вјернима СПЦ и другим заинтересованим у српским земљама и крајевима, али и широм свијета, кроз ријечи о било којој важној актуелној теми и одговарајућим илустрацијама, прије свега упути поруку Јеванђеља, спасоносну ријеч Христову, што представља основну улогу Цркве у свијету. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мислим

14.08.2021 08:47

Види се модеран поп стигао из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хус

14.08.2021 10:02

Браво, тако и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

14.08.2021 13:07

Остави се ти политике де ти нама запјевај ону нашу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

14.08.2021 13:28

Помозите ви мало народу,идите у народ,утјешите народ,немојте се бахатити,као већина попова,улизивати се Додику и осталим секташима,и мислити да сте нешто посебно и ето народа у цркве.У противном можете све закључати,јер ће бити још празније због вас господо фарисеји.А друштвене мреже ће полако нестати,то вам не треба

ОДГОВОРИТЕ