Пожари су под контролом, али пријети опасност

Сва пожаришта на територији Републике Српске су под контролом, али због јаког вјетра и високе температуре постоји опасност да се опет активирају, па ватрогасне екипе 24 часа дежурају на лицу мјеста, изјавио је директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.

Република Српска 13.08.2021 | 11:05
Пожари су под контролом, али пријети опасност

Новитовић је рекао да је пожар на подручју Требиња на релацији Влашко - Људојевићи - Видушко поље стављен под контролу и одбијен је од насељених мјеста, као и од магистралног пута Билећа - Требиње.

Он је додао да је пожар на подручју Љубиња активан, али да је под контролом ватрогасаца.

"Јуче је дејствовао и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске, што је допринијело брзом стављању пожара под контролу", нагласио је Новитовић.

Новитовић је истакао да је под контролом пожар у рејону билећких села Орах и Мириловићи, а ватра је одбијена и од манстира Добрићево, тако да за сада не пријети ни објектима нити становништву овог краја.

Када је ријеч о пожару у околини Вишеграда који је захватио рејон у којем доминира заштићена ендемска биљна врста Панчићева оморика, Новитовић је рекао да је огромним напорима ватрогасаца и радника шумских газдинстава локализован.

"У наредних три до пет дана требало би да буде пробијен пут у дужини два и по километра до овог пожаришта, што ће омогућити допремање довољних количина воде и надамо се потпуно гашење пожара", рекао је директор Цивилне заштите Републике Српске.

Он је навео да су соколачки ватрогасци јуче имали три интервенције.

Према Новитовићевим ријечима, у осталим крајевима Републике Српске стање је редовно и нема пријављених пожара подручним одјељењима Републичке управе цивилне заштите.

(Срна)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ГТИ

13.08.2021 09:26

Одговорна власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2021 11:31

Да није смесно,било би залосно.

Name

НЕСО БЛ

13.08.2021 09:34

Свака цаст за насе пилоте из Хеликоптерског сервиса,нек вас драги Бог цува!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

13.08.2021 16:33

Тако је Несо

Name

Лампир

13.08.2021 10:19

Операција успјела пацијент умро?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДО

14.08.2021 06:26

Пробићете козију стазу да људи носе на леђима напртњаче са 20 литара воде а ти ћеш се сликати са руководиоци а, радио сам то багро српска

ОДГОВОРИТЕ