Помоћ за борачке породице: Ријешити стамбено питање

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је потписао 28 уговара са корисницима борачко-инвалидске заштите у износу од 50.000 марака.

Република Српска 12.08.2021 | 19:37
Помоћ за борачке породице: Ријешити стамбено питање

На адресу градске борачке организације стигло је преко 50 захтјева, истиче Петровић и додаје да ће
додјељења новчана средства  бити утрошена за адаптацију и доградњу стамбених објеката.

  “Мишљења смо да су та средства скромна и да се крећу у распону од 400 до 4.500 марака по кориснику али исто тако морамо истаћи да смо повећали и уважили већи број захтјева него што је то био случај претходних година. Никада не смијемо заборавити колика је цијена плаћена за стварање РС и ово је нешто што минимално можемо да урадимо”, истакао је Петровић.

Петровић напомиње да ће Градска управа учинити све да, кроз оваква давања, побољшају социјални статус борачко - инвалидске популације. Иако скромна добијена средства биће од велике користи корисницима
помоћи.

“Овом приликом желим да се захвалим градоначелнику и Одјељењу на пруженој помоћи која ће нам значити колико толико”, каже Вјекослав Мишура, члан породице погинулог борца.

“ Захваљујем се градоначелнику и цијелој администрацији. Кћерка ми је болесна, унук не ради па сам питао градоначелника да га запосли. И ја сам рањаван", каже Драгомир Костић .

Средства су  дијељена на бази постојећих правилника о додјели новчаних средстава и доградњи стамбених објеката.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Соколац

12.08.2021 20:02

Браво Љубиса, велика је срамота да људи који су се борили крвљу за ову земљу немају ниста а профитери снсд-а постали милијардери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

12.08.2021 21:05

Послије 25 година јос прицате о рјесавању стамбеног питања,дајте им добре пензије и радма мједта па нек себи људи ријеср како зеле. Погледајте у Хрватској како зиве њихови бранитељи и каква права све имају ,нр само они него и цјела породица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје си Тито?

13.08.2021 07:44

Да покажеш овима како се наградјују борци. Он је своје прогласавао народним херојима и ено им биста и данас а ми шта смо ми урадили. Бјезимо од њих к’о да су сугави, мизерија од пензија и некаквих додатака. Стид и срам да буде све који су на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Че

13.08.2021 17:44

Борац сам.Али чини ми се да је до сад требало бити све ријешено за сву борачку популацију.Доста година је прошло и данас ако се то и даље рјешава не могу бити чиста посла.Па немогуће је да досад то није ријешено.Помоћ ће прећи у своју контра ефикасност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

14.08.2021 10:56

До када им се треба давати? Ако су инвалиди ок. А ако су здрави нека иду да раде. Па није то 5 људи,било их на хиљаде,треба знаци сви да лезе и да добијају не плату/пензију

ОДГОВОРИТЕ