Срушио се хеликоптер са туристима, у њему била и беба

Две особе тешко су повредјене када се хеликоптер Ми-8 са 13 туриста и три члана посаде рано јутрос срушио на полуострву Камчатка, на далеком истоку Русије.

Свијет 12.08.2021 | 07:58
Срушио се хеликоптер са туристима, у њему била и беба

Из Дирекције Министарство за ванредне ситуације саопштено је да је на месту несреће пронађено девет особа, од којих су две повређене, док је компанија "Витиаз-Аеро", у чијем је власништву хеликоптер, известила о седам преживелих.

Према прелиминарним подацима, несрећа се догодила на подручју резервата природе Кронотски, када је летелица у којој су били туристи из Москве и Санкт Петербурга пала у Курилско језеро.

Према изворима агенције РИА новости, хеликоптер се налази на дубини од 100 метара.

Саговорник агенције рекао је да је у хеликоптеру било и једно дете. "Према прелиминарним подацима, две особе су у тешком стању. Остали подаци се проверавају", рекао је извор РИА новости.

Министарство за ванредне ситуације навело је да је 45 људи укључено у операције трагања и спасавања.

Министарство здравља Камчатске области је саопштило да су на место несреће послата кола хитне помоћи.

Хитне службе су навеле да спасилачки авион није могао да слети на место догадјаја због магле.

Покренута је истрага због кршења правила безбедности саобраћаја и рада ваздушног транспорта, а регионално тужилаштво почело је проверу спровођења закона о туристичким услугама.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ристо

12.08.2021 08:05

И тамо су локалне кабадахије и Партијски богови главни и зато ће сад кобајаги Тузиластво нешто као да испита. Све импровизација од система и корупција слична нашој. На крају буде пијан пилот и ствар легне а зали боже невино настрадалих.

ОДГОВОРИТЕ