Синдикат позвао просвјетне раднике да се вакцинишу

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић позвао је просвјетне раднике у Републици Српској, али и све грађане да се вакцинишу против вируса корона да би школска година почела у нормалнијим условима.

Република Српска 11.08.2021 | 11:13
Синдикат позвао просвјетне раднике да се вакцинишу

Гњатић је рекао Срни да је потребно да просвјетни радници и сви они који раде у образовању, науци и култури, као и остали грађани, што масовније буду вакцинисани да би школска година без подјела одјељења на групе, а час трајао 45 минута.

Он је истакао да Синдикат инсистира на добровољности и да свако одлучује у своје име, те указао да посљедњих дана влада велики интерес.

- Потребно је да што већи број просвјетних радника и радника у обрзовању, науци и култури буде вакцинисан како бисмо имали што већу сигурност у наредном периду - нагласио је Гњатић и напоменуо да је одређен број просвјетних радника примио вакцину.

Али, додао је, колеге, чланови Синдиката, инстистирају да колеге у што већем броју буду вакцинисани, тако да и Синдикат образовања, науке и културе апелује да се тај процес проведе што прије тамо гдје није.

- И ја сам прележао корону, лежао у болници, био на кисеонику, знам шта то значи, вакцинисан сам и апелујем да се колеге што прије вакцинишу - истакао је Гњатић.

(Срна)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Ноле

11.08.2021 09:30

Гњатицу,то сто си примио вакцину не знаци да опет нецес заврсити у болници.Нема опустања сине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2021 09:40

Откуд ти право некоме наредјивати ста да ради са својим здрављем? Буди експериментални пацив нико ти не брани. Људи мисле својом главом и сами доносе одлуке. Он нам треба бити неки узор? Зацути!!!

Name

Добој

11.08.2021 12:03

Какво дјубре!!! Кад цес им повецати плату да имају висе воље уцити нам дјецу?

Name

Ре Добој

11.08.2021 13:31

Цуј повецати плате? За ста? На прсте се могу избројати просвјетни радници који нису купили диплому и досли у уционицу преко сектаске цланске карте. Ако немају воље да предају дјеци, нека се замјене са младима на бироу који су сви редом заврсили праве факултете а не могу од приуцених фризера да добију посао. Нису заслузили ни плате које имају, а камоли да им се даје висе.

Name

за реДобој

11.08.2021 18:48

прво да ти се народским рјецником најебем маме, да Бог да ти радио у просвети за моју плату од 1200КМ...конобари имају 1000КМ, софери преко 1500КМ...а ја морам да науцим твоји дебилну, размазену дјецу од А до Ш...да трпим бахате родитеље, полуписмене идиоте, да пискарам два дневника, писем сваки дан по два, три сата администрацију...ма море марс, одјебите висе од просвете и коментарисања, ако ниси никад радио у истој...

Name

Првокласни

12.08.2021 07:53

Просвјетни радник! Како само лијеп ријецник имас, бас цовјеку прија кад схвати како му фини и прилагодјени људи образују дјецу.

Name

Заги

11.08.2021 09:36

Поклон Астра зенек Федерација БиХ, то им може бити нови назив. Ни једну вакцину нису били обезбиједили годину дана, само вакцинишу поклоњеним смећем. Српска је Шwица за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре Добој

11.08.2021 17:39

Сто се слатко исмијах. Цуј млади заврсили регуларно факултете Па, цовјеце, данас ни државни факултети не вриједе ницему. Осим тога, како то да ти не сметају људи у влади са нерегул.дипломама, а зарађују много висе од просвјетних радника. Сви сте набријани на просвјетаре, ко вриједи, тај никад неце пљувати по сколи јер тиме пљује по себи

Name

Отпор

11.08.2021 09:54

Де ти позови владу да побољша плате, као и услове радника у просвјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Отпор

11.08.2021 13:32

Кад се побољсају просвјетни радници, моци цемо прицати о побољсању услова и плата. До тада, боље вам је да цутите јер ни ово нисте ницим заслузили.

Name

бл

11.08.2021 09:59

А ста је са топлим оброком Гњатицу за просвјетне раднике

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

11.08.2021 10:32

Да би се настава одвијала тако како ви зелите онда није потребно да се вакцинисе сто веци број радника и градјана него да се вакцинису сви 100% а од тога нема ниста Тако немојте млатити празну сламу него гледајте како да се настава одвија у тренутној ситуацији У Србији су вец поцели са притисцима да се дјеца вакцинису Не знам ста ви цекате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

11.08.2021 10:39

Гњатица не признајем као предсједника, напустам синдикат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

11.08.2021 10:46

Је ли то препорука или наредба? Шта ће бити са онима који се не желе пелцовати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

11.08.2021 10:55

Ста се он бави вакцинама није љекар, бави се социјалним стањем и платама у просвјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.08.2021 11:11

Је ли то наредба владе, да за мале паре које добијас, данас позовес раднике, а сутра и дјецу да се вакцунису? Ти си њихов полтрон и потрцко, никакав синдикалац. Поклопи се по усима и цути. Ко хоце да се вакцинисе нек то сам одлуци. Висе нема синдиката у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

11.08.2021 11:26

Зивим у петоцланом домацинству. Супруг и ја смо били позитивни; дјецу и бабу нисмо ни водили на тестирање. Све се заврсило на симптомима попу лаксе прехладе. У овом тренутку, апсолутно смо против вакцинације, генетском и јос довољно неиспитаном вакцином. Дјеце поготово! О посљедицама и "ефектима" вакцинације се (не)зна скоро јос ниста. А и кад буде било, коме се залити?! Прије вакцинације потписујете папир о добровољном пристанку на исту. Добро здравље и лијеп поздав свима од Мире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мира

11.08.2021 13:35

Немам никакав коментар да васе мисљење. Имам само да вам казем да сам се својим избором вакцинисао, и да никакав папир тог типа нисам потписао нити ми је тразен. То вас је неко слагао.

Name

Колега

11.08.2021 12:05

Па сто је Министарство тразиле спискове запослених за вакцинацију и никог нису позвали?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Мира

11.08.2021 13:19

Потпуно се слажем са вама.Прелезали смо корону а о вакцинацији ниста добро немам за реци. Сто се тице дјеце и вакцинације .....то тек нецемо дозволити. Исписацемо их из сколе ако треба, промјенити дрзаву!

Name

Борис

11.08.2021 15:24

Идиоти уцењују просветне раднике који раде под веома теским условима а плате понизавајуце! Апел за родитеље, не дозволите ни под каквим условима малтретирање дјеце! Носење маски, тестирање, вакцинација, СТЕТНО И НАРУСАВА ЗДРАВЉЕ! Цувајте дјецу од сатаниста, не треба вам сколовано вец зиво и здраво дијете! Ја цу моје исписати из сколе ако буде било какве уцјене и притиска на дијете јер се таквим понашањем НАРУСАВА психофизицко здравље и обара природни имунитет! То савјесни родитељи не смију дозволити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

11.08.2021 16:51

Просвјетни радници треба да бојкотују сваки цас који траје краце од 45 минута јер од такве наставе, реализације наставног градива и квалитета нема ниста! Ако је неко замислио да потпуно упропасти сколство а сколе претвори у дебилане, просвјетне раднике у послусне робове, онда је успио! Не насиједајте на уцјене и губитак права и слободе у било ком обиму и на било који нацин, борите се за своја права и права недузне дјеце, уценика! А они који су се продали и уновцили, одговараце кад тад, нека размисле добро ста су прихватили, потписали и за колико прљавог новца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Професор

11.08.2021 18:03

Професоре, закаснили сте са својим апелом бар двадесет година. Сколство у Српској је и прије ковида било потпуно упропастено. Насе сколе су одавно дебилане, просвјетни радници су одавно послусни робови секте, а настава је толико испод стандарда да се висе не мозе звати ни лосом. Заслузује своју сопствену класификацију, несто сто је испод катастрофално лосег. Да сте се барем огласили када је на ПИСА тестирању сваки други уценик показао да је функционално неписмен. Сада се узалуд огласавате јер све ово на ста се позивате у насем сколству не постоји, дјеца не губе ниста исла у сколу или не. Јер, понављам, исли су у сколу редовно када су на тестирању показали да су потпуно узалудно боравили у сколи до своје петнаесте године. Ако 50% дјеце узраста 15 година изадје неписмено из сколе, за ста нам те сколе уопсте слузе? Мозда, ето, послузе да цувају дјецу родитељима који немају зељу да их сами цувају. Тако родитељ добије неколико сати слободе, а просвјетни радник плату да гледа у дјецу тих неколико сати.

Name

Ре ре птофесор

11.08.2021 21:21

Свака ти је златна.Ја сам бивси просвјетни радник .

Name

конан

11.08.2021 17:17

Па нису луди толико,надам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кикс

11.08.2021 17:55

И министарка и ви лупетате. Ево засто Улазимо у трецу ск.годину под короном. Радим у сколи са малим бројем уценика ( у огромном школском објекту ,гдје је некад било 10 пута више ученика) и нико се не бави тиме.Да је много таквих школа и да се настава мозе нормално организирати јер у огромним учионицама има у просјеку 5, 6 уценика. Ми се питамо како нико то неце да има у виду.Свакодневно разговарамо али нас нико не пита за мисљење. Рецимо да се наставник и вакцинисе, сто цете тешко успјети, ста цете са невакцинисаним родитељима, теткама, бабама... Засто васи стручњаци не причају о онима који су преболовали и стекли природно имунитет. Или нису - па изговорите то. Ви само ' вакцине'. Зар ми нисмо довољно образовани да моземо одлуцити ста ћемо урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

11.08.2021 18:27

Само се ти, дебели, вакциниси, било би добро да испробас све врсте пристиглих вакцина... Треба рекламу добро да уновцис.... А ти реце да некога представљас.... Било би добро да никада просвјетне раднике висе не поменес .. Само ти представљај и рекламирај своје финансијере, издајнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буби

11.08.2021 21:24

Па да.Европске земље се буне на вакцине а наси хоце да се дјеца вакцинису.Де ти друзе вакциниси себе и своју фамилију па нека они болују.Ја своју нећу.

ОДГОВОРИТЕ