Детаљи хапшења вође банде "Пинк Пантер" (ВИДЕО)

Предраг Вујошевић (47), звани Марко Црногорац, ког су све свјетске полиције означиле као главног шефа банде "Пинк пантер", ухапшен је у суботу у Шпанији на Канарским Острвима. Са њим су "пала" и четворица припадника "шкаљарског клана", код којих је полиција пронашла 408 килограма кокаина, као и пола милиона евра у готовини.

Свијет 11.08.2021 | 10:06
Детаљи хапшења вође банде "Пинк Пантер" (ВИДЕО)

Како су пренијели шпански медији, ова група била је под присмотром од прошлог новембра, када су у два наврата покушали да “оперу” више од 400.000 евра.

Када је чуо да је полиција упала у луксузну вилу у којој је живео, “пинк пантер” је искочио кроз прозор, али га је полиција ухватила. Претресом куће пронађено је 408 килограма кокаина и пола милиона евра који се доводе у везу са “шкаљарцима”.

Предраг Вујошевић се повезао са црногорским мафијашким кланом након што је изашао из затвора у Француској, гдје је робијао због пљачке једне мање јувелирнице. Инспектори утврђују каква је тачно веза између “пантера” и “шкаљараца””, наводе шпански портали, а преноси Информер.

Ухапшеног Предрага Вујошевића светске полиције су означиле као главног шефа “Пинк пантера”, који осмишљава пљачке и врбује крадљивце за разбојништва. 

“Пинк пантери” су добили то име управо због екипе коју је предводио Вујошевић приликом пљачке јувелирнице “Граф ” у Лондону.

Он је са својом бандом 20. маја 2002. године опљачкао јувелирницу “Граф ” у Лондону и однео дијаманте вредне вртоглавих 27 милиона евра. Тада су инспектори “Скотланд јарда” успели да ухапсе једног Вујошевићевог саучесника. Код њега је пронађен дијамант вредан шест милиона евра, који је био сакривен у кутији за крему, баш као у култном филму “Пинк пантер”.

Предраг Вујошевић је успио да избегне то хапшење, али је већ крајем 2003. године “пао” у Њемачкој. У тој земљи је осуђен на три и по године затвора јер је у Франкфурту опљачкао двије златаре, из којих је украо сатове и накит вредан више милиона евра. По изласку из затвора “пантер” се није смирио, па је његово име почело да се доводи у везу са неком од највећих пљачки у Великој Британији, Француској, Њемачкој, Луксембургу и Швајцарској…

Наводно је управо Вујошевић организовао пљачку јувелирнице у Паризу на Шанзелизеу, а доводио се у везу и са спектакуларном крађом баснословно вредних драгуља из Лувра, који никада нису нађени. Такође, Вујошевић је и у фебруару 2018. године у Швајцарској био мозак пљачке златаре у Лугану, када су ухапшена тројица Срба, али не и он.

– Током суђења које је почело прошле године откривено је да је полиција мјесецима прислушкивала Србе. Инспектори су прислушни уређај поставили у ауто једног од осумњичених и тако сакупљали детаље планираног разбојништва. Током праћења снимљено је више од 180 контаката између чланова банде, а “ухваћен” је и само један разговор Вујошевића и сарадника. Суђење је у току – пренели су швајцарски медији.

Банда “Пинк пантери”, коју чине разбојници из Србије, Црне Горе и региона, за 22 године постојања опљачкала је 370 јувелирница у 35 земаља и из њих украли накит вредан 421 милион евра. Сваку пљачку “Пантери” су извели готово на филмски начин и никада нису некога повредили, а са мјеста разбојништва су бежали на скутерима, бициклима, електричним тротинетима… Према информацијама из Интерпола, “Пантери” немају чврсту организацију, већ је чине људи углавном са простора Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Многи од њих је идентификовано и ухапшено, чак и осуђено, али драгоцености које су украли скоро никада нису пронађене или је нађен врло мали дио плијена.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дјуро

11.08.2021 09:14

Зар није рудоња водја банде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2021 10:27

Ваљда Комшић, Чедо и Бакир.

Name

Нусиц

11.08.2021 09:19

Бас ме цуди!За ста је способна балканска багра, него за криминал и лоповлук.Од дјацких екскурзија до мафијаских картела, ко год одавде оде у свијет само нас брука и срамоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политицари су

11.08.2021 11:37

Криви сто су обесмислили зивоте младих генерација....

Name

Миркан

11.08.2021 14:08

Пуно више поштујем ове лопове који оперишу по богатом Западу него ове овдје наше који краду од сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

11.08.2021 15:47

Пантери су нас бренд

ОДГОВОРИТЕ