Зауставити бахатост власти и арчење народног новца

Вијест да Предсједништво најсиромашније државе користи 39 службених аутомобила, који се не ријетко користе у приватне сврхе, још један је у низу доказа да се актуелна власт и њени најистакнутији представници понашају као да је народни новац и друга добра њихово лично власништво, па га арче како им се ћефне, саопштено је из Савеза пензионера и потомака.

Република Српска 09.08.2021 | 18:17
Зауставити бахатост власти и арчење народног новца

Свједоци смо, стоји у саопштењу, да свакодневно у јавност новинари износе примјере бахатог и неодговорног понашања представника институција власти од општина, градова, кантона, ентитета до оних на нивоу Босне и Херцеговине и да они то раде, без имало страха од одговорности иако су законима таква понашања оквалифокована као кривична дјела.

"Таквом понашању највише доприноси накарадан правосудни систем у коме  је спрега корупције и политике нормално стање", стоји у саопштењу.

Даље се наводи да је Савез пензионера и потомака више пута указивао на такво понашање.

"Но то је био вапај жедног у пустињи. Најбољи примјер је упорност у намјери, да се и поред бројних критика и Закључка Парламентарне Скупштинеза БиХ, Управи за индиректно опорезивање купи зграда, наводно власништво Миле Радишића, у Бањој Луци, за 100 милиона марака.

Зато као политичка организација која представља најсиромашнију групацију грађана у којој је више од 75%  њих у стању социјалне потребе, позива све грађане Босне и Херцеговине да схвате да је то њихов новац и  да се томе морају организовано супроставити", саопштавају из Савеза пензионера и потомака.

Они су позвали контролне органе и институције власти које по закону морају да штите општи интерес да се ангажују и коначно почну да раде свој посао.

"Посебно апелујемо на Високи судски и тужилачки савјет, који је својим последњим активностима наговијестио да може увести ред у правосуђу, том за сваког грађанина изузетно важном систему.

Лакше ћемо поднијети и економску и социјалну и сваку другу несигурност, али ако смо правно незаштићени онда и не постојимо као људи и грађани", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бобан

09.08.2021 16:40

За лопове није ни бицикло а камоли аута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

10.08.2021 10:26

Промјена људи на челу државе и промјена устава БиХ је спасење. Начекат ћемо се још коју деценију до промјена

Name

Власт

09.08.2021 16:55

Примљено к знању. Све је по закону али видјећемо шта можемо учинити по том питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

09.08.2021 16:59

Па сто их не зауставите? Ви то само мељете, да вам продје дан и онда опет исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

09.08.2021 17:53

Шупља прича. На изборима се све рјешава.Па како нсрод одлучи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

09.08.2021 18:21

Ово је срамотно. Али морам рећи, према нашима су мале маце. Они бар не изнајмљују мерцедес код бјелосвјетских мафијаш ко нас велики кадија. Да не причи а о давању концесија и..... Поздрав од Сердаров

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пемзионер

09.08.2021 20:55

Све је тачно. Драги мој народе ближи нам се 2022. Оловку у руке и добро размислимо. Немој да се продајемо за кутију цигара док они ваљају милионе , наравно паре овог напаћеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМЕТ СИМАН

10.08.2021 05:32

Ееее ал ово није држава

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

10.08.2021 10:58

То курчење народ мора да заустави,да смо иоле нормална земља бавили би се економијом за све народе и за просперитетнију будућност свих људи а не возним парком и безобразлуком од избора до избора,ову тројицу "бетера" на челу државе помести добром метлом да им никад не падне на памет да воде било коју врсту политике у будућности,све ратно профитерске дегенчине..

ОДГОВОРИТЕ