Меси у сузама: Нисам замишљао овакав крај!

Сада већ бивши фудбалер Барселоне Лионел Меси у сузама се опростио данас од Барселоне на конференцији за медије.

Свијет 08.08.2021 | 13:07
Меси у сузама: Нисам замишљао овакав крај!

Финасијске и правне перипетије довеле су до растанка Аргентинца и каталонског клуба. Прије него што је изговорио и једну реч, Меси је попустио пред емоцијама и заплакао. Истакао је да је ово најтежи дан у каријери.

"Већ неколико дана размишљам шта бих могао да кажем, али истина је да не знам шта. Ово је веома тешко за мене послије толико година. Провео сам овде практично читав живот и нисам спреман за ово. Искрено, прошле године све оно што се дешавало, сада није исто. Ове године смо моја породица и ја били убијеђени да ћемо остати код куће коју волимо више него било шта друго", изјавио је.

Жао му је што се није опростио са навијачима на трибинама.

"Дао сам све за овај клуб и одлазим срећан свиме што сам урадио за Барселону. Хтео сам другачије да се опростим, никада нисам мислио да ће мој посљедњи дан бити ван терена, без навијача. Волио бих да сам чуо посљедњи поздрав од њих. Толико су ми недостајали, хтио сам да су данас ближе."

Да се он питао, остао би у клубу.

"Као што је Лапорта рекао, све се промијенило у посљедњем тренутку. Нема шта много тога да се каже, осим онога што се догодило са Ла Лигом. Урадили смо све што је могуће, али нисмо могли ништа да учинимо због Ла лиге. Много се причало о томе да нисам хтио да останем. Прошле године нисам желио да останем и рекао сам то, али ове године сам хтио да будем ту", јасан је Меси.

Не само то, него је Меси пристао и на значајно слабије финансијске услове.

"Понудио сам да мој уговор буде мањи за 50 одсто и они нису ништа више тражили. Медији су писали да је тражено да буде за још 20 одсто мање, али то није истина", рекао је.

Аргентинац није у потпуности потврдио гдје ће наставити каријеру, али је Француску истакао као могућу локацију.

"За сада немам још ништа сигурно, али има разговора. ПСЖ је могућност. Имао сам јако пуно позива и интереса бројних клубова, али тренутно немам ништа договорено", каже.

Недавно је на друштвеним мрежама осванула фотографија на којој је Меси са Нејмаром и још неколико фудбалера ПСЖ-а.

"Срели смо се на Ибици, били смо један дан заједно. Сви су се шалили са мном на Ибици ‘дођи у Париз, дођи у Париз‘, смејали смо се мислећи да је све са Барсом договорено", истиче један од најбољих фудбалера свих времена.

На конференцији су се појавили и саиграчи из "Барсе" Ћави, Карлес Пујол, Ђерар Пике, Ђорди Алба, како би подржали легендарног фудаблера, а испред стадиона је и прије почетка обраћања био велики број Месијевих присталица.

 

(Б92)

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Лажне Сузе

08.08.2021 11:40

Могао си да останес да си хтио.Зарадио си до сада 900 милиона у каријери.Годисње зарадјујес десетине милиона од спонзора и тако да си могао да останес за 10 милиона у Барцелони и нема проблема са финансијским фер плејом.Или да цак се одрекнес плате,свеједно од спонзора имас огромну лову.А сада ти као зао јер ти је зинуло дупе за јос пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лол

08.08.2021 12:04

550 милиона је узео од Барцелоне од 2017 год. и сада казе простао бих и за 50% мању плату. Ти си бајо мој могао јос једну сезону комотно гратис да одиграс.

Name

Игор

08.08.2021 12:14

Један је Тоти , ова сиротиња кад полуди све им је мало . Не знају ни гдје им је куца ни гдје домовина.

Name

Ре

08.08.2021 12:43

А зашто би?Барцелона расипа паре немилице.Што не би и он још узео

Name

ЛАЗНЕ СУЗЕ

08.08.2021 12:40

ХОЦЕС ПАРА. ГЛАДАН СИ И АКО ИМАС ПАРА ЗА 1000 ГОДИНА ЗИВОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

08.08.2021 12:57

Додји у Партизан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

08.08.2021 13:01

Колику год да је имао плату, Барселона је имала 10 пута већу корист. Човјек је преламао утакмице, постизао голове, привлачио спонзоре и гледаоце. Срећно легендо гдје год наставио каријеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

08.08.2021 14:59

Ови коментатори су завидни, или, сто људи сто мисљења. Питали једног банкара, Ацкерманн, како он објасњава то сто 30 милиона зарадјује, он одговорио, ако не плате они платице други, тако и Месси. Мада његове сузе се немогу поредити са сузама милионима људи којима је стварно теско.

Name

Лола

08.08.2021 18:01

Какве сузе теби милионеру требају?Наравно лазне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.08.2021 19:05

Никакав карактер,да је неки цовјек одиграо би са срцем и дусом ДЗАБА сезону .Од камата да зиви само не мозе потросити паре за 1000 година али кад је неко проклет остаје и умире проклет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сир Оливер

09.08.2021 04:53

Продавци илузија. С једне стране плате за трцање за лоптом 30 милиона а Барцелона као клуб у дугу милијарду. Ко ту кога лаже. Тако сви моземо бити милионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОРАО

10.08.2021 07:35

ХВАЛА ТИ МЕСИ ЗА ЗАДОВОЉСТВО ДОК САМ ГЛЕДАО И УЖИВАО У ТВОЈИМ МАЈСТОРИЈАМА... ДО САДА САМ НАВИЈАО ЗА БАРСЕЛОНУ ЗБОГ ТЕБЕ ОД САД ЋУ НАВИЈАТИ ЗА ОНАЈ КЛУБ ЗА КОЈИ ТИ НАСТАВИШ ИГРАТИ ПУНО СРЕЋЕ У БУДУЋНОСТИ !!!

ОДГОВОРИТЕ