Јајима гађали премијера, морао да се сакрије 

Антивакцинаши у Прухоњицама крај Прага напали су данас чешког премијера Андреја Бабиша на предизборном митингу и промоцији његове предизборне књиге.

Свијет 07.08.2021 | 18:20
Јајима гађали премијера, морао да се сакрије 

Он је морао да се склони у оближњу посластичарницу пошто су га гађали јајима, а полиција је ухапсила двојицу изгредника.

"Били су овде из Блока слободан, антивакцинаши и погодили су ме јајетом у главу. Такође и 12-годишњу девојчицу. Једну госпођу су шамарали зато што је чекала да јој потпишем књигу", описао је таблоиду Блескизгред премијер Бабиш.

Бабиш је данас у Прухоњицама, где живи са породицом, на тргу потписивао предизборну књигу у којој хвали успехе владе и личне, и делио грађанима сладолед на митингу пред октобарске парламентарне изборе.

Још пре митинга удружење грађана Милион тренутака за демократију исцртало је јутрос на тргу где је организован митинг кредом беле крстове за више од 30.000 жртава пандемије ковид-19 у Чешкој, као што су учинили у марту, тада са дозволом градских власти на Старомњестском тргу у Прагу.

"Андреј Бабиш у својој кампањи настоји да одвуче пажњу са свих својих скандала. Пре свега од своје одговорности за хаотично управљање државом у време пандемије. Желели смо да подсетимо да тиме што ће делити сладолед на тргу ту одговорност за низ уништених живота неће сакрити", казао је шеф удружења Бењамин Рол.

Послеподне су се на митингу појавили чешки антивакцинаши са чешким заставама и транспарентима "Вакцине су опасне" и неколико десетина приближило се штанду где је премијер потписивао књигу да би један од демонстраната бацио јаја и погодио премијера.

Специјалци чешке полиције за разбијање демонстрација премијера су одвели у оближњу посластичарницу уз узвике масе "Андреј, излази док те не забране", парафразирајући слоган премијерове књиге "Дели док не забране".

Мушкарца који је бацио на премијера јаја и још једног демонстранта полиција је ухапсила уз бучне протесте осталих антивакцинаша који су опколили полицијско возило и покушали да спрече да их полиција одвезе у притвор.

(Бета)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гергелy

07.08.2021 17:14

Ех да су овако Додика напали како би то био напада на РС,како су то страни плаценици и издајници.Како би Лукац мобилизиро МУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.08.2021 05:11

Рс..то сам ја

Name

Предатор

07.08.2021 18:42

Ове насе политицаре мало је гадјати интерконтиненталним ракетама мада је и говњива мотка добра замена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изборни циркуси

08.08.2021 05:34

Цудно време неко , политицари владају а народи незадовољани њима .Све ми се цини да политицари бирају сами себе.

ОДГОВОРИТЕ