Витез: Изгорјела фабрика у којој је радило 100 радника

У великоме пожару који је избио у четвртак недалеко од Витеза потпуно је изгорјела фабрика за обраду дрвета, производа од плута и плетарских материјала у којој је радило готово 100 радника. Ватра је уништила и двије породичне куће и више штала. Један ватрогасац је задобио повреде.

Босна и Херцеговина 06.08.2021 | 09:38
Витез: Изгорјела фабрика у којој је радило 100 радника

Ватра је избила поподне у складишним просторијама компаније  ‘Еко трстика’ у мјесту Љубић код Витеза, те се брзо проширила на остатак објекта. Ова компанија запошљава стотињак радника који су углавном из тога мјеста. Ни они нису могли зауставити ватрену стихију која је прогутала објект и погоне у којима се израђују производи од дрвета, плута те сламе и плетарских материјала.

Уз погоне ове компаније изгорјеле су и двије куће, те више штала и помоћних објеката. Због уских и закрчених улица ватрогасци су каснили с интервенцијом. У помоћ ватрогасцима из Витеза пристигле су и колеге из сусједних општина. Повријеђен је један ватрогасац из Витеза који је возилом хитне помоћи превезен у болницу.

Прве штете процјењују се на више милиона марака. Пожар је стављен под контролу око 21:15 сати. Према информацијама локалних медија. лакше повреде задобила су и два мјештана која су гасила ватру. Узрок пожара није познат.

(Хина)

Коментари / 0

Оставите коментар