БЛ: Градска управа позвала грађане да пријаве штету

Град Бањалука формираће комисију за процјену штете настале усљед олујног невремена које је јутрос захватило Бањалуку, саопштено је из Градске управе.

Република Српска 05.08.2021 | 16:37
БЛ: Градска управа позвала грађане да пријаве штету

Савјетник градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало позвала је Бањалучане да се јаве Цивилној заштити у наредних седам дана, како би се извршила евиденција све настале штете на њиховој имовини и формирала комисија која ће на терену извршити увиђај.

"Након тога ћемо моћи донијети стратегију на који начин да помогнемо свим нашим суграђаним и установама", рекла је Шукало новинарима.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице Драган Бабић рекао је да је запримљено више од 50 пријава за интервенције на јавним површинама усљед олујног невремена, те да је углавном ријеч о поломљеним стаблима и гранама.

Бабић је навео да је, према подацима до 14 часова, Одсјек запримо 29 пријава оштећења имовине, те да ће у наредном периоду комисија за процјену штете изаћи на терен и процијенити штету на тим објектима и утврдити чињенично стање.

Бањалуку је јутрос захватило невријеме, које је изазвало штету на више градских локација, а највише су погођена насеља Кумсале и Лазарево.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар