Гром убио 16 људи на свадби у Бангладешу

- Удар грома усмртио је данас шеснаест људи на свадбеној свечаности у Бангладешу, саопштиле су власти.

Свијет 04.08.2021 | 14:52
Гром убио 16 људи на свадби у Бангладешу

Сватови су сишли с брода у граду Шибгању, недалеко од границе с Индијом, како би се склонили од невремена, када их је погодио гром, рекао је за агенцију Франс Прес владин повереник за тај град.

Сакиб ал-Рабби је рекао да је шеснаест људи умрло пошто су у размаку од неколико секунди претрпели удар грома у западном округу Цхапаинавабгању.

Млада није била међу њима, а младожења је повређен.

Громови годишње убију стотине људи у Бангладешу

Силовите монсунске олује недавно су погодиле Бангладеш, а у кишним бујицама које су захватиле округ Цок'с Базар на југоистоку земље погинуло је двадесетак људи, међу њима шесторо избеглих Рохинџа.

Од удара грома у Бангладешу сваке године погину стотине људи. Службени подаци показују да је 2016. гром усмртио више од 2000 људи, међу којима 82 у само једном дану у мају, а вец́ина жртава није званично евидентирана.

Независно тело оценило је од почетка ове године гром однео 349 живота. Неки стручњаци мисле да је сеча шума узрок све вец́ег броја жртава удара грома.

(Индеx.хр)

Покушавајуц́и ублажити последице климатских промена и број жртава грома, ова земља јужне Азије посадила је стотине хиљада палми.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Каква

04.08.2021 14:02

Судбина,Господе Бозе.

ОДГОВОРИТЕ