Дјечак везао пертлу, отац га прегазио аутом

Дјечак (8) тешко је повријеђен у селу Јастребац код Владичиног Хана када га је на прослави сеоске славе Свети Илија џипом БМW случајно прегазио отац Д. Д. (32).

Србија 04.08.2021 | 09:42
Дјечак везао пертлу, отац га прегазио аутом

Како медији преносе тешка несрећа догодила се у понедјељак у пријеподневним сатима, када је отац покушавао да се паркира на ливади која је служила као импровизовани паркинг људима који су дошли на славу и вашар организован око Храма Светог пророка Илије.

Није га видио

"Дјечак је чучнуо иза џипа да веже пертлу, а у том моменту је његов отац скретао и прегазио га. Он није видио да је малишан иза аута. Дијете је са тешким повредама, опасним по живот, хитно пребачено у КЦ Ниш где се љекари боре да га спасу. Првим прегледом је утврђено да су му пукла ребра са обе стране, повређена су му плућа и плућна марамица, а има и повреде главе и друге преломе", каже извор Курира.

Саговорник наводи да је полиција обавила увиђај на мјесту несреће.

"Отац није приведен јер је евидентно да није имао намјеру да згази сопствено дијете. Несрећни човјек је ван себе. Био је видно потресен после несреће, хватао се за главу, баш једна мучна сцена. Од развоја ситуације, односно здравственог стања дечака, зависи и које ће кораке надлежно тужилаштво предузети", додао је извор.

Мјештани Јастрепца су били видно потресени несрећом.

"Реч је о породици из другог села, која је дошла на прославу славе и на вашар. Несрећа се догодила баш у дану када је освјећиван реновирани Храм Светог пророка Илије у нашем селу и то на велики празник", причају мјештани:

"Унук ми је дотрчао из села и видно узнемирен рекао да је дијете прегажено, да су само видели када је већ било под аутом. Како је рекао, малишан је био потпуно блијед, нису знали ни да ли је жив. Очевици су вриштали, а несрећно дијете је одмах превезено у болницу у Нишу. Ма, цијело село је плакало због овакве трагедије", преноси Курир.

Саговорници имају само ријечи хвале, како за дјечака, тако и за његовог оца Д. Д.

"Јадан човјек шта је дочекао! Они су дивна породица, свуда иду са дјецом, заиста су брижни и нису бахати. Молимо се богу да малишан преживи. Надамо се да ће успјети да превазиђе повреде, уз њега смо свим срцем", рекли су мјештани Јастрепца.

Из КЦ Ниш су саопштили да се малишан налази на Клиници за грудну хирургију.

"Дјечак је без свијести, на механичкој вентилацији, али се повремено буди. Он је задобио прелом ребара, плућне марамице, мале карлице, као и повреду главе. Очекује се да буде пребачен на Клинику за дечју хирургију", саопштено је.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нн

04.08.2021 08:16

Господе Боже, помози му да оздрави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

04.08.2021 08:17

О боźе туге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битан је џип

04.08.2021 09:52

А дијете је привјесак... Ово је СТРАШНО, гину малољетници сваких пар дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

*****

04.08.2021 10:41

Боже помози овом дјетету и подари му оздрављење и олакшај родитељима у овим тешким тренуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГМ

04.08.2021 16:46

Боже помози у овим тешким тренуцима! МОЛИМО СЕ ЗА СПАСЕЊЕ ДЕЧАКА !

ОДГОВОРИТЕ