У ФБиХ у петак стиже 500.000 кинеских вакцина

Дуго најављивана испорука 500 хиљада кинеских вакцина које је Влада Федерације БиХ купила од Синофарма требала би доћи овог петка.

Босна и Херцеговина 03.08.2021 | 22:05
У ФБиХ у петак стиже 500.000 кинеских вакцина

Ово неслужбено сазнаје Федерална телевизија, а пошиљка се односи на прве и једине вакцине коју је ФБиХ набавила директним преговорима са произвођачем.

Наводе како до краја мјесеца се очекује и испорука 400.000 доза вакцине произвођача Фајзер. 

У међувремену, у ФБиХ траје имунизација становништва, углавном донираним вакцинама.

У два најмногољуднија кантона, сарајевском и тузланском, без најаве је вакцинисано око 25.000 људи.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

04.08.2021 07:41

Народ је овим понасањем показао низак ниво интелигенције, глупости, наивности, примајуци у себе садрзај, за који и не зна ста је. Медији су се, поред медиццинара итекако ухватили у ово коло, сиреци зааррааазу страаха, које не могу опрати са савијести, на дуге стазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

04.08.2021 14:26

Ситуација је оголила бескрајну необразованост, неписменост и сујеверје људи који из страха изазваног неразумијевањем одбијају повјерење у науку и медицину. Показали смо и колико смо примитивни, себицни и ради да игнорисемо све сто нам се не допада, колико год било битно. Стета је сто не мозете да појмите да медју нама постоје људи (мада их је мало) који знају да процитају и растумаце садрзај вакцина, као и да разумију како це оне дјеловати у људском тијелу. Немојте пројектовати своје незнање и страх на све остале.