Кољач и месар Веља Невоља убијао и по Црној Гори

Према Бојановим речима, Веља Невоља је у октобру 2020, приликом заробљавања "шкаљарца" Милана Р., званог Миле Капетан, у "штек кући" у Црној Гори, ликвидирао једног човјека који се тамо затекао с Капетаном.

Србија 03.08.2021 | 07:42
Кољач и месар Веља Невоља убијао и по Црној Гори

Злогласни кољач Вељко Беливук (35), звани Веља Невоља, није убијао само у Србији, већ и у Црној Гори!

"Приликом заробљавања "шкаљарца" Милета Р., званог Капетан, Вељко Беливук је у 'штек кући' у Црној Гори убио једног човека, казао је Хрватин. Сумња се да је то Никола Станишић, син Аркановог кума, чије су кости недавно нађене на Ловћену", преноси Србија Данас.

Ово је на саслушању открио бивши Беливуков "војник", а сада сведок сарадник Бојан Хрватин. Према Бојановим речима, Веља Невоља је у октобру 2020, приликом заробљавања "шкаљарца" Милана Р., званог Миле Капетан, у "штек кући" у Црној Гори, ликвидирао једног човјека који се тамо затекао с Капетаном.

Касније је Милан Р. послужио Беливуку и Марку Миљковићу Месару да увуку у клопку још најмање двије жртве њихове злогласне банде - Лазара Вукићевића и Александра Шарца!

Сви на Скају

Према исказу Бојана Хрватина, који је дао 18. јула у СБПОК, сва комуникација између чланова банде Беливук - Миљковић ишла је преко криптоване апликације Скај, на којој су сви имали шифрована имена. Преко те апликације Веља Невоља и Месар су комуницирали са шефовима "кавачког клана" у Црној Гори, али су се њом користили и чланови супротстављеног "шкаљарског клана". То су Беливук и Миљковић искористили, па су преко лажних налога на Скају глумили "шкаљарце", шпијунирали их и откривали њихове планове.

"Знали смо да нас Шарац и његови људи прате и сумњали смо да је у то укључен и Лазар Вукићевић... То смо све открили из преписки на Скају, пошто је нека особа са кодним именом Посејдон извјештавала Вукићевића о нашем кретању. Тада смо одлучили да 'радимо' и Вукићевића и Шарца и да сазнамо што више о њиховом кретању", казао је Хрватин у СБПОК.

Како је додао, Беливук и Миљковић су у препискама које су водили "шкаљарци" увидјели да извјесни Капетан из Црне Горе води "послове" око убистава за ову банду, али и финансира Вукићевића и Шарца.

"Беливук и Миљковић су схватили да Капетан ради о глави и њима и њиховим сарадницима. Зато су Веља, Марко и још један њихов пријатељ, чији је надимак на Скају био Хел, не знам му име, почетком октобра отишли у Црну Гору да преко особе која је радила и за 'шкаљаре' и за 'каваче', а заправо је био 'кавчанин', пронађу Капетана. Тамо, у Црној Гори, открили су 'штек' кућу Капетана, и отишли су да га ухапсе, како би преко њега могли да навуку остале 'шкаљаре', прије свега Шарца и Вукићевића. Када су Веља, Марко и Хел упали у ту 'штек кућу', колико ја знам, Беливук је убио једног 'шкаљара', а Капетан је заробљен", открио је Хрватин.

Послије заробљавања Капетана, Марко Миљковић му је отео телефон и преко Скаја је почео да комуницира са "шкаљарцима". Веља Невоља се тада сликао везан за радијатор, а Миљковић је, преко Капетановог телефона, слао поруке Вукићевићу и Шарцу, позивајући их да дођу и убију "вепра", како су противници звали Беливука. У међувремену, Миљковић је Капетану показивао искасапљена тијела људи који су раније убијени у Беливуковој "кући страве" у Ритопеку и улио му страх у кости. Капетан је пристао да сарађује, а заузврат је молио да не буде мучен и касапљен, већ да му пресуде брзо, хицем у потиљак.

Убрзо затим, Вукићевић је намамљен у кућу у Ритопеку, гдје је свирепо мучен и убијен, а тијело му је искасапљено, самлевено у машини за мљевење и бачено у Дунав, у чему је, по сопственом признању, учествовао и Хрватин.

Шарац најприје није насјео на превару, али је зато неколико дана касније, 17. октобра 2020, изрешетан у мафијашкој сачекуши у насељу Белвил на Новом Београду.

Чудна подударност

Хрватин, иначе, није знао идентитет 'шкаљарца' који је убијен приликом заробљавања Капетана у 'штек кући' у Црној Гори. Међутим, стицајем околности, убрзо послије његовог свједочења, црногорска полиција је прије десетак дана у шуми у околини Ловћена открила кости 'шкаљарца' Николе Станишића, за кога постоје оперативна сазнања да су га убили чланови "кавачког клана", на челу са Слободаном Кашћеланом и Радојем Звицером. Станишић је, према сазнањима црногорске полиције, послије убиства однијет на једно шумовито брдо и тамо је леш спржен киселином. Николи се губи сваки траг још у аугусту прошле године и за сада нема потврде да је он био "шкаљарац" убијен у Капетановој кући.

Подсјетимо, Николин отац је Радослав Станишић, звани Рака Дилинџер, који је био кум Жељка Ражнатовића Аркана. Рака Дилинџер је убијен 1997. испред хотела "Могрен" у Будви, а Аркан је ликвидиран 2000. у тадашњем хотелу "Интерконтинентал" у Београду.

Вукићевић и Шарац спремали убиство Беливука снајпером

"Сазнали смо да екипа око Шарца и Вукићевића има стан у Хумској улици, одакле се добро види улаз у ресторан ФК Партизан, гдје смо се ми често окупљали", казао је Хрватин, додајући да је из тог стана по свему судећи планирано да се снајпером убију Беливук и Миљковић.

Иначе, Веља Невоља је имао свој 'штек бункер' у просторијама ресторана на стадиону Партизана и тамо су се окупљали његови мафијаши и припадници навијачке групе "Принципи". Приликом претреса тог бункера, кад су Беливук и његови сарадници ухапшени, 4. фебруара, нађени су дрога и велика количина оружја. Недавно је подигнута оптужница против Веље Невоље, Миљковића и још 29 припадника њихове банде, а терете се за најмање пет тешких убистава, трговину дрогом, силовање и отмицу.

(Србија Данас)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

добро јутро

03.08.2021 09:00

Имамо се са циме похвалити, Срамота СРБСКА убити и цутати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цилм

03.08.2021 09:58

Вец има материјала за добар филм да се направи и то у висе дијелова. Кум би био мала маца за ове дивљаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

03.08.2021 11:33

Људи моји, ја претпостављам да криминалци, бар ови "нижег ранга" нису неке интелигенције, али колико требаш бити глуп, када знаш чиме се бавиш и да ти пријети опасност - да идеш на неки "састанак" сам и без телефона? И то није насјео један. Па онда уопште, да се бавиш тим стварима, а да о томе причаш путем "модерне технологије", када не постоји ништа од технологије, што није могуће "провалити"? Каква "кодна имена" и те глупости. Да се не прича, колико требаш бити ђу*ре и колика храброст треба, да доведеш човјека у кућу и ту га сачекаш са неких 20 људи, па се онда иживљаваш. Ако имаш неки проблем са неким, нађеш се "брате мој", причаш, потучеш се или "изгинете", то је опет часније од овога. Онда исто на сликама, сликају се поред већ жртава, "цакле се очи" од радости, а у полицији повраћају када виде исте слике или снимке?! Има људи, који немају емоције и било какву емпатију, па могу то да раде и да се смију ("клање") - али питање је чиме су ови други били "дрогирани" и то већина док су ово радили, јер "цаклење очију" а касније повраћање указује на то, да је "дејство попустило". Само што је сада, одавно касно. Циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

03.08.2021 20:17

Доказа о злочинима има и превише. Без коментара на то. Али сад све што полиција није ријешила на Балкану биће да су они. Биће за који дан да су убијали и на мјесецу. Вјероватно већ постоји нови клан који је преузео Но1. Тако то иде. Идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ