Дукић продао робну кућу и за све окривио раднике

- Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на продају робне куће, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат, рекао је Дукић.

Република Српска 02.08.2021 | 17:33
Дукић продао робну кућу и за све окривио раднике

Компанија „Боксит“ продала је своју робну кућу у Милићима предузећу „Зворничанка“ из Зворника.

Према уговору потписаном у петак купац преузима имовину, залихе али и запослене раднике без права да их отпусти у наредних годину дана, осим у случају непоштовања радне дужности и дисциплине.

Предсједник компаније Рајко Дукић је као разлог продаје навео то што радници у њој нису трошили онолико новца колико је он планирао.

- Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на ово, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујучујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат. Присутно је и црно тржиште, мање трговачке радње, које раде, како раде, као и разни видови нелојалне конкуренције, казао је Дукић.

Подсјећамо, Дукић је запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације. У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате.

Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одустао је.

 - Због промјене имовинско-правног статуса Робне куће, укључујући јунску плату, па надаље, неће се вршити умањење запосленим, по основу обавезе, односно потреба, за куповином роба, не само у оквиру Робне куће, него уопште, у оквиру компаније и групације. Запослени, сходно својим потребама и интересу, могу да купују робе које је, до сада, продавала Робна кућа, тамо гдје им је повољније, закључио је Дукић у својој инструкцији.

Радници су слободни у избору трговине, али не и у избору осигуравајуће куће. Подсјећамо, Дукић је недавно донио нову “обавезујућу инструкцију” којом раднике присиљава да своје аутомобиле осигуравају у компанији “Дрина осигурање”.

“Боксит” је један од четири сувласника “Дрине”, због чега је Дукићу несхватљиво да неко од запослених свој новац троши у другим осигуравајућим друштвима. То за њега није морално и наноси штету друштву.

Када је ријеч о новом купцу Робне куће, у питању је предузеће које запошљава 320 радника и које је у прошлој години имало приходе од 56,8 милиона марака те 1,2 милиона марака добити.

(Цапитал)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

киза

02.08.2021 15:52

Јадан ти. Срамото људска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2021 17:53

Дукиц је патолоски слуцај и треба струцну помиц под хитно.

Name

Душан

02.08.2021 19:01

Човјек који има године за пензију и даље се нешто пита. А обичног пензионера који има пензију 180 марака инспекција открије на бауштели и наплати му казну. Само кажем.

Name

РЕ Душан

03.08.2021 04:05

Не лупај, само кажеш, коментаришеш оно што не знаш.Он је у пензији, максимална у РС, не диже је већ поклања.

Name

Милорад

02.08.2021 15:54

С Кореа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2021 22:19

Удба судба.

Name

Искрено

02.08.2021 15:54

Божееее, па хел ово могуће??!!! Наредио да троше у тој робној кући или им одбиха од плате ако то не ураде?? Јел то стварно тако, ја не могу доћи себи??!! Па овај народ или је луд или....ја стварно немам ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локалац

02.08.2021 16:25

Апсолутно истина. Морате схватити да у малим срединама људи имају много мање избора гдје да тразе посао, мање него ограницени избор који имају сви у Српској. То их цини изузетно рањивим на све врсте уцјена, манипулација и злоупотреба. Цовјек мора да једе да би презивио, и ако једина могуцност зараде долази од рада за овакве људе, цовјек је присиљен да пристане на сваста.

Name

НР

02.08.2021 15:59

Сеоски кнезови имају своје законе. А хоће да имају и робове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људии

02.08.2021 17:48

Градски и сеиски кнезови робовласницису се осилили паод рата они пљацкају дрзаву и нарид а раднике су довели горе него заробљеници ратни у Њемацкој сто су били!!!!!ни заробљеници нису овако дозивјели!партијаси опљацкају предузецаа раднике мобингују претворили у робове а они сеобогатили осилили изнадзаконаили покривени својим партијдкотајкунским законима злоооо 21 вијека !! Људи па сви лопови партијаситајкуни од рата до данас овај народ опљацкали на ициглед медјународне заеднице а са бјелосвјетским хостаплерима литванцима рудимаитд итд удрузени с а насим лоповима!!! Има ли закона прВосудја правне дрзаве д се овај народ спасава у нестајању бјезанији сиромаству !!!

Name

А

02.08.2021 15:59

'Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на ово, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујучујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат.' Након овакве скандалозне изјаве, инспекцијски органи треба одмах да уђу у ово предузеће због кршења права радника које је управник управо признао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

02.08.2021 16:07

Који је ово криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАНИЦАРИ

02.08.2021 16:19

ХОЦЕ ДУКИЦ РОБОВЕ МОДЕРНОГ ДОБА.КАД СВАКА БУДАЛЕТИНА ПОСТАНЕ ГАЗДА ?

Name

Како који

02.08.2021 16:32

Па Дукиц из Висковицевих Милица ста вам није јасно заробили биједу дају им на сламкицу мало хране и воде ето ста је наса власт направила од послератног постеног народа они могу све ако хоцес како они казу морас или цес заврсити као онај младиц из Сековица сад те има сад те нема и нико не одговара његова је и болница приватна у Милицима и све су запосјели лопови и мафија РС ту вам је све јасно да се боји закона неби дао изјаву коју је дао тески лопинар питајте Висковица како се зиви и лијеци у Милицима све се плаца али биједа нетребало им ако богда

Name

КМЕТ СИМАН

02.08.2021 16:17

Не разумијете ви пословну заједницу и бизнис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ник Слотер

02.08.2021 16:32

Следеце сто це да прода јесу сами Милици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

02.08.2021 16:36

Сиједа будала умисљена. Поздрав са Пала, имамо и овде прикривених болесника попут тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

02.08.2021 16:50

ОВОГ БАНДИТА ТРЕБА ПОД ХИТНО НА ДУГОГОДИШЊУ РОБИЈУ... НЕЗАКОНИТО НА ШТЕТУ РАДНИКА ПРАВИ ДРЖАВУ У ДРЖАВИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

02.08.2021 16:54

Бозе мој,да ли је ово могуце да неком уопсте падне на памет,ста њега брига ко це гдје теосит своје паре. И то зову привредником. Ово је дно дна. Бјези омладино колико те ноге нисе од оваквих олоса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.08.2021 18:01

Није он једини сви робовласници тразе да се купује код њих а онитросеее по бјелосвјетдким дестинацијама а капиталодрата јер пре рата нису имали ниста две стекли у рату и после рата до данас пјацкаааа будзета и народа на све могуце и немогуце нацине од возниг парка резиденција хране пица девница плата надуваних изнад европских за свој нерад незнане неморал опјацкали народ лоповском птиватизацијом пљацком предузеца партијаси и тајкуни тесурсеее банкее јавна предузецаа фабрике гигантее тендере итд итд!!!! Свој капитал увецали за Гиниса пјацкааа стољецаа!!

Name

Ана

02.08.2021 17:00

Да постоји и мало трунке закона, да постоји и мало људскости у инспекциском раду, да постоји и мало људскости у владајућој структури овај би цовјек и сви ближи њему исао на доживотну јер овакву изјаву дати јавно је за сваку осуду. Зар то није уцјењивање радника зар то није присила на нешто и зар ово није приватна и општина и држава тј ентитет РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

02.08.2021 17:00

Ма ко си ти да неког тераш да купује робу само од тебе и твојим маркетима бруко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

02.08.2021 17:04

Сулејман Величанствени

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

02.08.2021 17:29

јос једна квалитетна стара лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.08.2021 17:33

Па само тај мобинг и уцјена је вец за затвор да има правде. А за остала дјела је вец накупио дозивотну. Фукара и сељачина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

02.08.2021 17:40

Дукицу, да посаљем мог родјака из Аустрије, да купи и тебе и робну куцу. Сигурна сам да радници код њега могу куповати гдје хоце. Потицем са тог подруцја и увјек су ми се гадили ти љигави Дукици. Он и брат му, некадасњи директор посте. Која си ти бједа и сировина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

02.08.2021 17:55

М9зе ли се наметнути закон о поријеклу имовинее!! Под хитноо! Одузимањее а лопове у затворе!! По хитном поступку!!!! Достааа је !! НАРОДНИ ПОКРЕТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

02.08.2021 18:29

Дошли смо до дна,немају ни мафијашке водје шта покупити од сиротиње.Ово све укључујући и главног главоњу треба јавно судјење као у петнаестом вјеку а ту нас је и довео.Јадни радници у конплетном ентитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЦ ВИДЈЕНО

02.08.2021 18:32

ТАКО СЕ РАДИ У ДРЗАВИ КОЈУ НАПРАВЕ И ВОДЕ ЛАЗОВИ,ЛОПОВИ И ПРЕВАРАНТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милици су пукли

02.08.2021 19:03

Људи моји, ово је примјер безвлашћа и тортуре над јадним народом. Ово кажем због условљавања радника о трошењу плате од 30% у Робној кући. У реду је дати допринос као запослени у Компанији купујући у њеном ресору, због политике пословања, подрске и моралне обавезе. Али условљавати раднике да троше 30% своје плате је ван сваке памети, јер раднику са просхдцном платом не остане ништа на крају, то је апсурдно. Реалан показатељ пропасти, не само инж Милицима, већ генерално у нашој банана држави је одлазак младих и образованих људи. Из Милица се масивно исељавају породице, продају се станови, одлазе угледни академици и најобразованији људи који неће да трпе тортуру Дукица. Начелници Опстина не мрдају прстом да би задржали младе људе и радили на пројектима за запошљавање. Већина њих су прелетаци из једне странке и другу због властитог инетереса, и на томе све остаје. Јадне породице погинулих бораца и РВИ који ово гледају оцима, а спадају у најугроженије статусне категорије. Дрзаво, јадна ли си-угасила се да Бог да ускоро, и сви те такву јадну напустили ускоро. Додијало људима више гледати тајкуне, лазове, преваранте. Дјецо дизите сидра и не окреците се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно тако

02.08.2021 19:40

Јадно и биједно, без коментара. Брку више нико не цијени, није рационалан у одлукама, и Брко не подноси паметније од себе, а имао је такве сараднике у јавним институцијама Милица. Лично знам. И бас такви су му ставили до знања да се у руководјењу Он не може питати и имати било какав утицај. Наравно, ријец је о паметним и елоквентним особама које су напустиле Милице, а ускоро ће их бити још. Људи, Милици нису као прије, омладина одлази - не враћа се, ништа се не гради и нема фабрика у којој се могу дјеца запослити, за двије деценије се ништа није направило да ваља и функионисе. Пропаст и лоповлук. А Дукиц се одрекао пензије, једино реално сто је урадио у корист “мале уштеде у дрзавном буџету” - ваљда га гризе савјест због свега сто је покрао од народа.

Name

Ре:Пукли

02.08.2021 19:57

Да су Милићи оукли а Рајко одбројава последње дане своје диктстуре, најбољи показатељ су 2 примјера, а ради се о интелектуцима његове ближе родбине. Још прије ише од 5,-6 година, један његов близак родјак, интелектуалац, је одселио, са породицом у Словенију. И наравно успјешан, напредан, слободан. Прошле године други његов близак родјак, запослен у Дрини а његова жена у Бокситу, интелектуалци, дефицитарни кадрови, одс3лили се у Нови Сад. Био. Је ван себе, али доста им је било понижавања, наредјивања умисљених фукара... Минималне плате... Наравно, јос многи вец имају план гдје и како да иду. Доста је Милићанима и њега самог.

Name

Милицанин

02.08.2021 20:06

Свака част на коментару, све тачно. Тацно је и то да су Милици “богати” изузетним природним потенцијалима, образованим и вриједним људима КОЈИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ТРПЕ ТОРТУРУ БИЛО КОЈЕ ВРСТЕ, И КАО ТАКВИ ОДЛАЗЕ БЕЗ ПОВРАТКА. Џаба сав расположив потенцијал кад ускоро неће имати ко да управља њим (е). Раслојеност људи, озлоједјеност, мржња, љубомора на паметне и моралне људе, Опстину ће довести до гашења. Ускоро ће тако и бити ако се малоумни и злобни појединици, а прије свега не образовани, не опасуље и престану дизати глас мржње (а много их је таквих).

Name

40 Британских обавештајаца...

02.08.2021 19:12

Давно изгубљен компас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

02.08.2021 19:17

Како неко може дозволити пензионеру да ради? А кажњавају оне биједнике што имају пензију 180 марака. Нека уживају још мало,до следећих избора,када их шаљемо на сметљиште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П 47

02.08.2021 19:44

Гангстер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

02.08.2021 19:49

Има ли неко да ово преведе Смиту,нек одмах види гдје је досао,ако уопсте мозе вјеровати да ово постоји и нек донесе законе да ср такве ствари поправе,мислим да против таквих закона народ не би имао ниста а назови привредници и политицари нек мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

02.08.2021 21:12

Па зар је овај метузалем још жив? Исти Пантелија Топаловић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонго

03.08.2021 00:17

То је знак да си лош човјек и да те је вријеме прегазило. Можеш бити на страници,, Јунаци доба злог"То ти је крај јадоване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеелле

03.08.2021 04:21

Па затвор јавно признаје да је укинуо право на слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

03.08.2021 06:49

Требају радници цијелу плату код тебе да троше и да од куће ЗА ОБАВЕЗУ донесу 50% пара ако имају какав ванредни приход!! Који си ти СРБИН ово што ти радиш овом народу НИ ЈЕДАН ОКУПАТОР НИЈЕ!! Гори си од свих ОКУПАТОРА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

03.08.2021 12:44

Још једна , у низу, промашених инвестиција, најбољег менаџера РС. Е тешко и нама и РС, ако су овакви најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

03.08.2021 20:25

Ха ха... Како онда изгледају најгори.

Name

Сине ћевап

05.08.2021 21:59

Мени није јасно која будала живи уопште у овој вуко.ебини званој Милићи. Па пресели се бре негдје, београд, бијељина, аустрија немачка уса аустралија алооооо ниси биљка па да не можеш ићи даље него пустиш да те Рајко метузалем хандри

ОДГОВОРИТЕ