На шестој "Савској регати" рекордан број учесника

Након годину дана паузе ријека Сава је поново била мјесто окупљања људи из свих крајева земље и региона. Шеста по реду Савска регата од Црњелова до Старе Раче оборила је све рекорде посјећености.

Република Српска 01.08.2021 | 16:38
На шестој "Савској регати" рекордан број учесника

Најљепшим током ријеке Саве сплаварило јеиИ старо и младо, окупљени на око 200 пловила, а међу њима домаћи, гости са стране, искусни познаваоци у пловидби, али И они који су можда први пут били учесници регате…  Сви они потврдили су да је овај догађај мјесто сусрета људи који уз музику и пјесму славе живот.

Један од учесника, Слађан Арсеновић каже да је примијетио да су људи ове године дошли са свих страна, из Семберије, Брчког и других градова. 

“Људи на регати практикују роштиљање, пјесму и дружење”, објашњава Светозар Бешлић, који је дугогодишњи учесник на Савској регати.

Има И оних који су из иностранства дошли како би били дио овог догађаја. Један од њих је и Рајко Летић, који је из Словеније стигао да би био међу својима за вријеме годишњих одмора.

Шеста по реду "Савска регата" оборила је рекорд по броју учесника. Организатори истичу, да осим дружења, организована пловидба омогућила је људима са стране и да се упознају са љепотама Семберије, коју грле својим токовима двије најљепше ријеке на Балкану, Сава и Дрина… 

“Циљ ове манифестације је да се промовишу природни ресурси приобалног подручја ријека Саве и Дрине, уједно развијајући свијест о заштити животне средине”, истакла је Јасмина Абдулахагић, директор Туристичке организације града Бијељина.

Командат Савске регате  градоначелник Љубиша Петровић поручио је да је ово један од најзначајних туристичких догађаја у Бијељини. 

“Ово је прилика да се дружимо али и да се уједно упознамо са свим љепотама овог краја Српске. Ове године око двије стотине пловила запловило је Савом, са циљем да се традиција сплаварења очува”рекао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

Савску регату подржали су својим ресурсима, градска Цивилна заштитта, Дом здравља Бијељина, Гранична полиција и ПУ Бијељина,као И градска комунална предузећа и ронилачки клубови. Генерални покровитељ ове манифестације је Град Бијељина. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар