Сабор трубача у Гучи неће бити као ранијих година

Сабор трубача у Гучи ове године неће бити исти као раније због епидемије вируса корона, приступ ће бити рестриктиван, а улаз није дозвољен свима, па ће у зону од седам километара моћи ући вакцинисани и грађани са негативним пи-си-ар тестом.

Србија 29.07.2021 | 19:03
Сабор трубача у Гучи неће бити као ранијих година

Министар државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић рекла је да ће јавност свакодневно бити обавјештавана да Гуча неће бити иста као раније.

Послије ванредне сједнице Савјета Моравичког управног округа у Чачку, Обрадовићева је навела да је договорено да Сабор трубача у Гучи буде тако организован да постане примјер и за друге манифестације, а то подразумијева увођење "брањене зоне" у дужини од седам километара, у којој ће бити строго контролисан приступ.

Договорено је да организатори манифестација и инспекције ревидирају планове, тако да се у ту зону омогући улаз вакцинисаним грађанима и онима са негативним ПЦР тестом, као и да се поставе пунктови за тестирање невакцинисаних брзим тестовима, уз могућност вакцинације на самом пункту.

Обрадовићева је рекла да Гуче неће бити ако не желе да се придржавају прописаних мјера и да није искључено да Кризни штаб забрани њено одржавање, поштујући искучиво интерес очувања здравља нације, саопштено је из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Сједница је заказана како би се разговарало о предстојећим манифестацијама у августу и септембру, на првом мјесту Сабору трубача у Гучи, али и Сабору виолиниста у Прањанима, Нушићијади у Ивањици и Купусијади у Мрчајевцима, за које у овом тренутку не постоји одобрење Кризног штаба да могу бити организоване.

Обрадовићева је истакла да сви морају да схвате да држава и Кризни штаб нису за то да се ове манифестације не одрже, али да је здравље становништва најважније.

Она је најавила да ће се сљедеће седмице видјети да ли манифестације могу да се одрже на овакав начин.

Сабор трубача требало би да буде одржан од 13. до 15. августа. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Али ипак

30.07.2021 08:40

Како год било нећете моћи натјерат људе на вакцинацију, ко мисли да је вакцина лош избор ђжабе вам 100 гуча и 100 правила сваки дан. Што више притискате отпор је још већи. Видљиво и по мени исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитно

30.07.2021 12:48

Укинути Гучу,шта ту има паметно,дрога,алкохол....Паметан човјек неће ни Гучу ни вакцину.Ко воли Гучу нек се и пелцује.

ОДГОВОРИТЕ