Након премијера, смијењен директор телевизије

Председник Туниса Каис Саид сменио је директора националне телевизијске станице Мухамеда Ал-Дахаш и именовао привремену замену

Свијет 29.07.2021 | 11:11
Након премијера, смијењен директор телевизије

До те одлуке је дошло после позива на заштиту слободе говора, саопштио је његов кабинет.

Саид је сменио Дахаша након инцидента који се догодио у среду поподне, када су званичници новинарског синдиката и синдиката за људска права рекли да им је забрањен улаз на телевизију, чак и ако су позвани да се појаве у емисији, преноси Ројтерс.

Заменица шефа синдиката новинара Амира Мухамед, саопштила је да јој је Дахаш рекао како му је командант војске наредио да не пушта госте у зграду телевизије. Како се наводи, Дахаш и званичник за људска права Басем Трифи касније су успели да се појаве у емисији, док су Саидов саветник и портпарол војске такође интервјуисани у програму, где су обојица негирали да је дато било какво наређење да се гости зауставе.

Председник Саид се у недељу позвао на хитна овлашћења да преузме контролу над владом, смени премијера и замрзне парламент, а војска је опколила телевизијску станицу, док су његови супарници ове потезе назвали државним ударом.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар