Србија декласирала Кенију и наставила низ побједа

Одбојкашице Србије, актуелне олимпијске вицешампионке, обезбедиле су пласман у четвртфинале.

Спорт 29.07.2021 | 08:57
Србија декласирала Кенију и наставила низ побједа

Српскиње су у 3. колу А групе савладале Кенију са 3:0, по сетовима 25:21, 25:11, 25:20 и тако обезбедиле пролаз у наредну фазу два кола пре краја. Српкиње су тренутно на врху табеле са максималним учинком из три меча. Актуелне светске и европске првакиње за два дана играју против Бразила за прво место у групи и нешто лакши четвртфинални меч.

Србија је силовито ушла у меч и већ у уводу првог сета повела са 6:1. Стечену разлику наш тим је одржавао без већих потешкоћа и после 25 минута повео у сетовима.

И други сет је у почетку личио на први. Врло брзо је наш тим повео са 4:1, а затим и са 12:4. Кенија се предала у наставку, па је после 22 минута Србија добила и други сет.

И на старту утакмице селектор Зоран Терзић је комбиновао тим, вероватно испробавао неке тактичке замисли пред меч са Бразилом, уједно и одмарао неке од стартера.

У трећем сету је одмарао све носиоце игре, а прилику су добиле играчице са мањом минутажом.

Кенија се добро држала у уводу сета, али је при резултату 10:10 наш тим почео да прави разлику. У финишу сета Србија је одржавала сигурну предност. Посао у овом сету је завршен после 26 минута.

Бранкица Михајловић је уписала 17 поена, по 9 Ана Бјелица, Маја Алексић и Тијана Бошковић, а осам Бианка Буша.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар