Вучић са Заевим и Рамом на форуму о "мини-Шенгену"

- Предсједник Србије Александар Вучић почиње данас дводневну посјету Скопљу, гдје ће се састати са предсједником Владе Сјеверне Македоније Зораном Заевом и премијером Албаније Едијем Рамом у оквиру иницијативе за сарадњу познате под називом "мини-Шенген".

Србија 28.07.2021 | 08:03
Вучић са Заевим и Рамом на форуму о "мини-Шенгену"

Током боравка у Скопљу, Вучић ће са Заевом и Рамом учествовати на Економском форуму за регионалну сарадњу у организацији привредних комора Србије, Сјеверне Македоније и Албаније, саопштено је на сајту предсједника Србије.

Вучић је прошле седмице најавио да ће на регионалном Економском форуму у Скопљу бити промијењено име иницијативе "мини-Шенген", да ће бити потписана три споразума и да ће на граничним прелазима бити направљене "брзе траке" за бржи пролаз људи из региона, као што постоје посебне траке за људе из ЕУ на улазу у европске земље.

"Радили смо на три документа и верујем да ћемо их потписати у Скопљу, то су важна документа о трговини, радним дозволама и у међусобној подршци у случају пожара, поплава и других катастрофа, што је у интересу наших народа", рекао је Вучић.

Он је изразио увјерење да ће се у Скопљу много урадити за економски напредак региона.

"Трудићемо се и још ствари да договоримо за оне који припадају земљама "малог Шенгена", којем ће дати име, јер немамо везе са Шенгеном. Показаћемо да можемо да идемо још даље. Ако имамо шест или осам трака за људе који долазе из ЕУ, имаћемо специјалне траке за људе из региона или ове три земље да могу брже да пролазе, да људи виде корист - да могу брже да пролазе него они који долазе из ЕУ", навео је Вучић. 

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мали сенген

28.07.2021 07:20

Да ли це у тај "мали сенген",преко Турске, стици не бас мали број гостију из Афганистана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФедералацТЗ

28.07.2021 11:22

Мали Шенген, Велика Србија, Српски Свет. Мијењајте ви та имена сваки дан ако хоћете. Преко Дрине нећеш моћи, све док ти Мујо не заштембиља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

28.07.2021 15:47

Оцито је да "федералац" није упознат са прицом о "малом сенгену".

Name

Радни цовјек

31.07.2021 07:32

Свака час Вучицу сада, Ствара пријатељства и доводи бизнис и бољитак у своју земљу а ста раде наши имаш/каприц политичари . Плате добивају без икаквог рада и све сто могу блокирају а чекају да им Србија сто удјели. Вучић се повезао са свијетом довео бизнисмене из многих земаља а ови наши копрцају се у блату као обично Неће ни на Сајем сто им се нуди бесплатно у Дубају да би могли довести бизнисмене , туристе у БиХ. И да би са контактима помогли овом народу да од свога рада живе боље. Па и Косарац лову добива за нерад задовољни да то Вучић ради за њих па им удјели понекад.Црних и јадних стручњака у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ