Ово су најчуднији укуси сладоледа на свету!

У народу се каже да се о укусима не расправља, али ови укуси сладоледа које ћемо вам представти у тексту спадају у најчудније укусе сладоледа на свету. Верујемо да овај списак укуса сладоледа ће вам бити баш необичнан, бизарни и у једну руку занимљиви...

Занимљивости 26.07.2021 | 15:39
Ово су најчуднији укуси сладоледа на свету!

Сладолед угаљ "алл блацк"

Ко зна шта би на ово имао да каже Марко Поло, који је у Италији донео прве сладоледе из Кине. У једној посластичарници у Лос Анђелесу, "Литтле Дамаге Ице Цреам Схоп", специјалитет је сладолед црне боје, чак и корнет, а за то је заслужан активни угаљ.

 


Сладолед са укусом кромпира

У Јапану, на пример, људи обожавају да једу сладоледе са укусом поврћа, а један од омиљених укуса је слатки кромпир (познат и као амерички кромпир). Али можда су Јапанцима чудне неке нама уобичајене ствари – у Италији су, према једном истраживању Еуриска, најтраженији укуси чоколада (27%), лешник (20%), лимун (13%) и јагода (13%). Затим следе шлаг (10%), страћатела (9%) и пистаћи (8%).

Сладолед са укусом сипиног мастила.

У Јапану, на рибљој пијаци Хакодате, градића на острву Хокаидо, може се пробати сладолед са укусом сипиног мастила. НИје шала – сипино мастило се често користи као боја или као додатна арома у јелима, а када је у питању укус сладоледа он је слан!

У Јужној Кореји је врло лако могуће да се сладолед сервира у тзв. јипангyи, тј. омотачу од кукуруза који подсећа на штап. Јипангyи је уствари врста старог јела, али су га пре неколико година откриле сладолеџије које су га претвориле у корнет сладоледа. Овај тренд се проширио и у другим земљама и данас се могу пронаћи такви сладоледи и у Њујорку. Што се тиче укуса сличан је житарицама.

Садолед са ускусом  јагоде Аис кацанг

У Малезији, Сингапуру и Брунеју један од најпознатијих дезерата је Аис кацанг (буквалан превод је: смрзнуте јагоде). Првобитно се правио само од леда и јагода, али временом је обогаћен палминим семенкама, слатким кукурузом, желатинастом травом и коцкицама агар агара (природни желатин који се добија од црвених алги које припадају различитим породицама). Понекад се може правити и са алое вером.

Сладолед са укусом јагњећих изнутрица

Да ли сте икада чули за хаггис? То је традиционални шкотски специјалитет који се прави од јагњећих изнутрица у цреву. Морелли̛с, италијанска посластичарница која се налази унутар великог магацина Харродс у Лондону, одважила се да направи сладолед са овим специфичним ускусом. Ко зна да ли је за његову конзумацију потребно симболичних 7 минута који су, према Еуриску, довољни да 80% Италијана ужива у овом необичном укусу.

Сладолед са укусом сланине

У посластичарницама дуж обала града Рехобот Бич у Делаверу (САД), специјалитете је сладолед са укусом сланине, који тежи да се нађе и у комбинацији са чоколадом. Веома је тражен и милкшејк са укусом сланине: „Продамо их барем 10 дневноˮ, изјавио је за новине власник посластичарнице.

Сладолед са укусом пива.

Ммммм...пивски сладолед. Ко каже да пиво може само да се пије? Код Сарклетија, у Минхену, током септембра се у част одржавања Октобарфеста прави баварски сладолед са укусом пива. Укус зависи од врсте пива. Најватренији обожаваоци преферирају Гинис пиво које има интензивнији укус и добро иде уз чоколаду. Власник Сарклетија, Јüрген Елснер, каже да је веома битно да се сладолед од пива поједе док је свеж како би се избегла да горчина која се јавља ако дуже одстоји.

Сладолед са укусом канабиса 

Можда нису сви чули за то али сладолед са укусом канабиса већ постоји и продаје се у Италији. Може се пробати у Аласију и Пјетра Лигуре.

Сладолед са укусом коњског меса

Добрно..надамо се да нсите гадљиви и да вам нећемо сад огадити сладолед ал важно је да овом списку додамо и овај бизарни укус. Оно што је мало познато јесте да, поред сушија који је направљен од сирове рибе, Јапанци воле да једу и сирово коњско месо. Управо то је и састојак једног специјалитета у Токију.

Сладолед са укусом масти ирваса

Ескимски сладолед под називом "Акутаq"прави се од масти ирваса, која се меша са свеже палим снегом или ледом, свежим бобицама а некада и млевеном рибом.

Наравно постоје још многи укуси сладоледа попут: Сладолед са укусом лаванда (продаје се на југу Француске), сладолед ускуса џин тоника (Енглеска), бизарни сладолед са укусом крављег језика (наравно , где друго него чудни Јапан), богаташки сладолед с укусом кавијара (Француска) .

Ово је само мали списак чудних укуса сладоелда које можете полизати и пронаћи широм света



Али наша препорука је да се ипак ми задржимо на стандардним укусима: чоколаде, ваниле, јагоде, рума, лешника итд...

<див цласс="е-маилит_бтн_Тwиттер">(Занимљивостидана.цом) <див цласс="е-маилит_бтн_Мессенгер">  <див цласс="е-маилит_бтн_WхатсАпп">  <див цласс="е-маилит_бтн_Вибер">  <див цласс="е-маилит_бтн_Гмаил"> 

Коментари / 0

Оставите коментар