Семберија има чиме да се похвали и шта да понуди свијету

- Семберија има чиме да се похвали и шта да понуди свијету и надам се да ће примјер „Белог Анђела“ и других удружења бити примјер и за друге ентузијасте у нашем граду- каже Петровић.

Република Српска 26.07.2021 | 14:22
Семберија има чиме да се похвали и шта да понуди свијету

Удружење жена „Бели Анђео“ у Дворовима организовало је још један Етно-сајам, окупивши своје чланице, бројне посјетиоце, али и госте из региона, који су на штандовима представили гастрономску и етнолошку традицију свог поднебља.

Сајам је отворио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је изразио захвалност женама из „Белог Анђела“ на чувању традиције и свега што су нам генерације прије нас оставиле на чување и његовање.

- Семберија има чиме да се похвали и шта да понуди свијету и надам се да ће примјер „Белог Анђела“ и других удружења бити примјер и за друге ентузијасте у нашем граду. Градска управа је спремна да подржи све квалитетне идеје и рад, јер између осталог, вјерујемо да ће разноврсност културне понуде, гастрономске и етно-понуде привући још више туриста у наш крај и тако допринијети даљем развоју - истакао је градоначелник Петровић.

Удружење „Бели Анђео“ окупља око тридесет жена посвећених очувању вриједности и сјећању на начин живота у Семберији у прошлости.

- Примјећујемо да је, вјероватно због изазова које носи савремени начин живота, све веће интересовање за старе вриједности. Окупљамо жене које са много љубави кувају по рецептима наших бака и израђују предмете на исти начин као и прије сто или двјеста година. Традиција највише вриједи кад се активно чува и живи кроз вриједне руке - поручује предсједница Удружења Радмила Тодић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРБИН

26.07.2021 15:43

Е МОЈ ЉУБИСА ОД ТОГА СЕ НЕ ЗИВИ

ОДГОВОРИТЕ