Саобраћајна гужва свакодневна слика Бијељине

Саобраћајна гужва, нарочито у овим љетним мјесецима, свакодневна је слика Бијељине. Уске улице, велики број аутомобила, недовољно паркинг мјеста, проблеми су који се компликују из године у годину.

Република Српска 25.07.2021 | 20:15
Саобраћајна гужва свакодневна слика Бијељине

У десет, у 12, у 15 часова – кад год кренете кроз центар Бијељине - саобраћајни је колапс. Закрчени прилази кружном току са свих страна, стотињак возила која немају гдје, заробљени прилази, ,сирене, много бијесних људи и врућина. 

Грађани кажу да је тако сваке године у јулу и август мјесецу. Возила је све више, додају, те је гужве немогуће избјећи.

Смета им што пјешаци не могу проћи, инвалиди поготово, као ни старије особе. Посебно им смета то што ни кола хитне помоћи једва пролазе, а можда тај минут или два некоме значи живот.

Бијељинци кажу да се данас објекти налазе малтене на тротоару, те да се, умјесто да се улице шире, оне се сваког дана све више сужавају. 

Током љетних мјесеци повећана је фреквенција саобраћаја, па је самим тим примјетна и већа нервоза код возача, што врло често узрокује саобраћајне незгоде. Зато из Полицијске управе апелују на возаче да буду опрезни.

„ У овој години имамо велики прилив наших грађана који привремено раде у иностранству, самим тим и већу фреквенцију возила на градским улицама и дошло је до благог повећања броја саобраћајних незгода, каже Емир Осмић, командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја ПУ Бијељина.

Нема довољно ни паркинга, тако да често долази до закрчења и беспотребног кружења по граду у потрази за паркинг мјестом. 

Возачи у Бијељини сматрају да би рјешење била изградња подземних гаража, чиме би се осигурало троструко више паркинг мјеста.

Некада је Семберија била препознатљива по томе да је на друмовима  било више бициклиста, него аутомобила. Многи би рекли, то је прошло вријеме. И док се богата Европа све више окреће овом здравијем и љепшем превозу, код нас само ријетки извезу свој двоточкаш на улицу. 

Они који возе бицикл сматрају да би то требало да учини што више људи јер би се тиме гужве смањиле, а грађани би били здравији.

Многи европски градови, па и наше комшије, као што је Шабац, саобраћајне гужве су ријешили тако што су тамошње власти затвориле неколико улица за саобраћај и направили шеталишта. Слике из Шапца са новим трговима можда могу бити водиља надлежним у Бијељини.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Полиција

25.07.2021 18:31

Зашто се толерише понашање рома у саобраћају? Толерише се свакодневно дивљање на правцу поред канала готово поред станице саобраћајне полиције и центра безбједности. Паркирање на тротоарима и окретање на сред улице. Зашто!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 18:37

Засто полиција сваки дан зауставља сва возила? Јос вецу гузву прави.

Name

Филипа Висњица

25.07.2021 19:15

Овдје се тркају ко на Ле Ману, циганија из запреге сјела у Мерцедес и изивљава се, док полиција мудрује… Еее дрзаво

Name

Ре

25.07.2021 19:25

Зауставља да пуни будзет и своје дзепове.

Name

реаговање јавности

25.07.2021 21:24

Решење је да се свака будлетуна не воза безвезе по греду, а 90% вожњи је непотребно и безвезе. Нико неће ни 100м да прожета без кола, сви хоће да се покажу каква кола возе. Нико неће на посао ни 500м без кола да пежачи, нико неће да вози бицик. То је менталитет примитвно народа коју је из биједе одједном купио кола. АЛо људи дозовите се памети. Људи су се поостоветили са колима, кола су њхово друго ја. Болестан смо народ.

Name

ре

25.07.2021 21:25

У Дортмунду и Дизелдорфу нема толиких гужви где је народ нормалан и културан, а наши примитивци не могу без кола ни у WЦ.

Name

Интергај

25.07.2021 21:56

Гузве су кренуле од кад је на захтјев великог газде Несковица улица поред парка претворена у једносмјерну и откад је на тој раскрсници направљен најмањи крузни ток у БиХ и сире само да газда неби морао обилазити поред кина и хотела Дрине да би досао на посао кроз цитав град, сјеме му се затрло

Name

Ре

26.07.2021 08:14

На сваком цоску пунктови,као у ратно доба. Сто не мозе радаром,онда овако казњавају.

Name

Командиру саобраћајне полиције

25.07.2021 18:43

Ко дивља сваку ноћ на заобилазници? Зашто нема саобраћајне полиције близу бобар пумпе сад кад се дивља на том дијелу града? Је ли чекамо да се нешто озбиљно деси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

25.07.2021 19:55

А кад нема циганиј. онда су ту стално, а сад ни под разно неце да их дирају.

Name

Да да

25.07.2021 18:59

Само јос који крузни ток, под сваку цијену поставите и гдје треба и гдје не треба, да се ријеси гузва. Ето вам једног од разлога за оволику гузву .

ОДГОВОРИТЕ