Србачка регата на Врбасу окупила 200 учесника

Након једногодишње паузе због пандемије вируса корона, данас је на ријеци Врбас одржана 16. по реду "Србачка регата" која је окупила око 47 регистрованих и придружених пловила са више од 200 чланова посада.

Вијести 25.07.2021 | 18:50
Србачка регата на Врбасу окупила 200 учесника

Предсједник  Организационог одбора ове еколошке и рекреативно-забавне манифестације Јордан Куваља нагласио  је  да је овогодишња  регата једна од најмасовнијих до сада одржаних  у овој општини. 

„Основни мото регате је, поред  дружења и забаве на ријеци, јесте подизање еколошке свијести градјана  о значају Врбаса  за  људе који поред њега живе, али  и  чување  наших водотока  и природе од загадјивања“,  рекао је Куваља.

Учесници  регате, медју којима је био највећи број младих, разним пловним средствима су се спустили низводно Врбасом од старта у Кукуљама до ушћа Врбаса у Саву и тако за шест часова без икаквих неугодности савладали дионицу дугу 25 километара. Успут су их пратили бројни градјани.

Спуст није има такмичарски карактер, а по доласку на циљ, на платоу код бившег малограничном прелаза на Сави код Српца организатори, Туристичка организација и општинска управа,  за све учеснике  обезбједили су заједнички ручак  и музичку забаву. 

(БН/С.К. фото: детаљи са спуста)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србачака регата

25.07.2021 17:46

Има ли Лепира он је познати риболовац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

25.07.2021 18:49

Не треба дизати свијест, него колекторе и пречистаче. То је посао власти. Свако зна шта значи загађена вода.

ОДГОВОРИТЕ