Највећи пожар у Калифорнији "гута" домове, иде ка западу

Пламен који се ширио неравним теренима у северној Калифорнији уништио је у суботу више домова, док су бројни други пожари погодили запад САД.

Свијет 25.07.2021 | 15:54
Највећи пожар у Калифорнији "гута" домове, иде ка западу

Пожар Дики, који је почео 14. јула, већ је сравнио са земљом више од 10 кућа и других грађевина када се током ноћи "пробио" кроз малу заједницу Индијских водопада.

Ажурирана процена штете није била одмах доступна, иако су из ватрогасне службе навели да је пожар угљенисао више од 73.200 хектара у окрузима Плумас и Бати и да је тек 20 одсто под контролом, преноси Глас Америке.

Ватра је горела у удаљеном подручју којем је приступ ограничен, ометајући напоре ватрогасаца док су гасили ватру према истоку, због чега су издате наредбе за евакуацију у неколико малих заједница и дуж западне обале језера Алманор, популарног одмаралишта.

Бутлег, највећи пожар у држави на југу Орегона, био је готово до пола локализован у суботу, јер је више од 2.200 припадника ватрогасних посада радило по врућини и ветру на његовом обуздавању.

Како су саопштиле власти, ширење ватре успорено је, али су хиљаде домова и даље угрожене на источној страни територије коју је захватио пожар.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар