Нови детаљи несреће у Славонском Броду

Девет путника и један возач жртве су тешке саобраћајне несреће која се догодила јутрос на ауто-путу код Славонског Брода, а 44 људи је повријеђено, рекао је Дамир Трут, шеф Цивилне заштите у Хрватској.

Регион 25.07.2021 | 12:21
Нови детаљи несреће у Славонском Броду

Трут је навео да су путници, повријеђени приликом слијетања аутобуса, примљени у Општу болницу у Славонском Броду гдје им је пружена здравствена медицинска брига.

"Од тих 44, осам је теже повријеђено, до сада је четворо оперисано, а остали су на обрадама", рекао је он.

Према његовим ријечима, један возач и 14 путника привремено су смјештени у полицијској станици и чекају смјештај у објект који ће им осигурати Бродско-посавска жупанија.

Трут је навео да је у аутобусу, који је био са Косова, било 67 путника и два возача, од којих је један погинуо.

Он је рекао да је у аутобусу било и дјеце, али није могао да каже да ли су повријеђена.

"Јутарњи лист" наводи незванична сазнања да је у аутобусу било четверо малољетника, а нико од њих није повријеђен.

Јутрос око 6.20 на ауто-путу код Славонског Брода, у близини наплатних кућица, аутобус косовских ознака слетио је са пута, а по задњим подацима десет је погинулих.

Саобраћај ауто-путем у смјеру истока одвија се обилазно кроз Славонски Брод.

Андреј Пленковић, премијер Хрватске, огласио се о тешкој несрећи код Славонског Брода.

"С великом тугом примили смо вијест о слијетању аутобуса с цесте код Славонског Брода у којем је живот изгубило 10 људи. У мислима смо с обитељима жртава и косовским властима и народом, којима изражавамо дубоку сућут и суосјећање. Надамо се да ће се озлијеђени путници опоравити", написао је Пленковић на Тwиттеру.

Додао је да су министар Вили Берош и шеф цивилне заштите Дамир Трут на путу према мјесту догађаја како би се упознали с околностима несреће, преноси Индеx.

Према посљедњим информацијама до којих је дошао Јутарњи лист, у аутобусу који је ишао из Франкфурта за Приштину било је 69 особа.

Начелник саобраћајне полиције полицијске станице Славонски Брод Фрањо Галић рекао је да је истрага у току и да је у несрећи погинуло најмање десет особа.

"Био сам на многим несрећама, али ова је стварно тешка и мислим да улази у ред најтежих несрећа којима сам ја свједочио. Аутобус је био пун, али не могу рећи да ли је међу мртвима или повријеђенима било и дјеце. Према ријечима путника, у аутобусу је било преко 60 особа" казао је начелник саобраћајне полиције Полицијске станице Славонски Брод Фрањо Галић, пренео је Јутарњи лист.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да да

25.07.2021 10:28

Само умор возаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.07.2021 10:48

Тако је, рана зора је најкритицнија и најопаснија, ако се путује цијелу ноћ. Недавно су три младића код Зенице погинула управо око 5-6 сати ујутро када су се враћали с мора...

Name

бањалука

25.07.2021 11:10

будале, цивилна застита им ради викендом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.07.2021 12:23

Ми у РС смо прави љевичари нема рада недељом.