Станивуковић уводи младе људе у градску управу

С намјером да се наставе биљежити позитивни резултати рада унутар Градске управе, први човјек Бањалуке представио је нове чланове свог кабинета. 

Република Српска 23.07.2021 | 17:05
Станивуковић уводи младе људе у градску управу

Доктор правних наука Ненад Барош, студент генерације Валентина Аничић и Маја Миљевић која ће бити задужена за привлачење инвестиција - нови су чланови Кабинета градоначелика Бањалуке.

Међу њима је и недакадашњи одборник Мирна Савић Бањац, која ће се бавити питањима из области културе и социјалне политике. 
"Не ради се о додатном запошљавању и додатним  трошковима. Ми у овом тренутку по питању запошљавања имамо уштеде од преко 560 хиљада, значи приближавамо се уштедама од 600 хиљада марака на платама. Заједно са свим овим људима и свим конкурсима који ће бити, опет до краја године биће додатне уштеде по платама, тако да смо ми ту у позитивном правцу, а не нешто да штетимо буџету“, навео је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. 

Бањалука је добила и првог градског менаџера. На тој позицији биће досадашњи савјетник за економска питања Бојан Кресојевић.

"Мој главни задатак и мисија биће да оно што смо до сада радили, радимо још брже, да имамо што већи број пројеката, да заједно са градоначелником објединим дјеловање Градске управе и на крају да заједно са другим сарадницима у што краћем периоду имамо нове привреднике, односно нове инвеститоре. Могу рећи да смо до сада већ започели контакте са три страна инвеститора и радујем се што ћемо следеће године   имати велике помаке на том пољу“, истиче Кресојевић. 

Представљајући нове чланове тима, Станивуковић је подсјетио да су у протеклом периоду направљене уштеде од преко 8 милиона марака на разним буџетским  ставкама, да су повећани  приходи  за 4 милиона марака, да су обезбијеђена средства за бесплатне уџбенике и повољнији јавни превоз.

"Наравно да ћу ја као градоначелник и то ми право нико не може узети међу прве сараднике стављати људе који имају повјерење јер се ми ослањамо на идеју и заједнички рад и требате људе који су спремни заједно са вама да издрже многе притиске, опстукције. Ја сам имао пар људи које сам са обичних референата  ставио на потписнике. Њихови родитељи и рођаци који раде по министарствима одмах су добили велике санкције зато што су овдје награђени. То је важно да схватите у каквом амбијенту данас ради Градска управа“- истиче Станивуковић. 

Станивуковић је најавио да се наредних мјесеци могу очекивати и остале кадровске промјене, нова систематизација, те да ће јавни конкурси за избор нових начелника бити расписани у септембру или октобру. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Па

23.07.2021 16:18

Ово је савршено. Нон стоп запошљаваш, а уштеде на рачуну расту. Хебеш Теслу какав је овај геније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2021 02:46

Људи одлазе, људи долазе. Није то Додикова странка, из које једном када се у њу уђе, тешко је изаћи.

Name

чаруга

23.07.2021 17:14

само напред драшко будућност је младост а не ове старе прдоње који се само боре за властито дупе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

23.07.2021 17:28

Висе нас је

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНА

23.07.2021 18:38

БРАВО ДРАСКО!ТАКО И ТРЕБА.НЕКА МЛАДИ ЉУДИ НАПРЕДУЈУ И ПОКАЗУ ДА СУ СПОСОБНИ ДА РЈЕСАВАЈУ КРУПНА ЕКОНОМСКА ПИТАЊА У БАЊА ЛУЦИ.ОРОЛАЗИ ВРИЈЕМЕ КРАВАТИРАНИХ МЕТУЗАКЕМА КОЈИ ЈОС РАЦУНАЈУ НА ПРСТЕ И КОЈЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДАВНО ПРЕГАЗИЛО.НЕКА МЛАДИ СКОЛОВАНИ ЉУДИ ГРАДЕ БУДУЦНОСТ СЕБИ И СВОЈОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ.

Name

ре

23.07.2021 21:32

Јел био конкурс за радна мјеста?

Name

Ре

24.07.2021 12:33

Јесте био конкурс само не за тебе или мене.

Name

Милос

24.07.2021 15:40

Гдје има овако у свијету? Стварно.Ми најпаметнији? Нема ни у окрузењу.Бице да је БЛ град генијалаца.

ОДГОВОРИТЕ