Нико не може законом да намеће моје мишљење

-Одређене ствари у прошлости ћу видјети онако како ја то видим, онако како сам ја учио и имам право на то, а не да ми неко неким законом намеће моје мишљење и поглед на историју", истакао је Станивуковић.

Република Српска 23.07.2021 | 16:06
Нико не може законом да намеће моје мишљење

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке рекао је да је одлука високог представника Валентина Инцка о наметању закона о негирању геноцида највећа могућа катастрофа.

"То је један страховито лош потез. Иако никад раније нисам за његов рад то рекао, за овај потез могу рећи да је кукавички. Показујете неку врсту храбрости прије него што одете. Мислим да је то веома лоше и може тензије додатно продубити, то никако није добро за Републику Срспку и за наш народ. Било која врста наметања није добра, да ми неко намеће мишљење или поглед на историју, то је за мене погубно и штетно. Било која врста присиљавања у БиХ показла се као веома лоша по цијелу Босну и Херцеговину", рекао је Станивуковић на питање новинара.

Додаје да не види да је та врста одлуке, која одмах ступа на снагу, спроводива.

"Први кажем да ћу наставити да имам своје мишљење ма каква год цијена тога била. Нико ме не може стрпати у затвор, ни кривично гонити јер одређене процесе гледам за свој народ онако како то види. Одређене ствари у прошлости ћу видјети онако како ја то видим, онако како сам ја учио и имам право на то, а не да ми неко неким законом намеће моје мишљење и поглед на историју", истакао је Станивуковић, преноси Инсајдер.ин.

(БН)