Вучић: "Нећу се повлачити пред убицама и кољачима"

Председник Србије Александар Вучић негирао је данас да се икада видео, састајао или на било који начин разговарао са члановима криминалне групе Вељка Беливука и рекао да је спреман да о томе говори пред свим надлежним органима или чак и јавно да се подвргне полиграфу.

Србија 22.07.2021 | 14:03
Вучић: "Нећу се повлачити пред убицама и кољачима"

"Спреман сам да понудим да, уколико се докаже да сам се видео са њима, не само да се склоним са овог места него да доживотно будем иза решетака и да платим себи сваки дан у затвору", рекао је Вучић у Крагујевцу.

Вучић је најавио да ће се наредних дана обратити нацији да би изнео истину и објаснио шта се дешавало са криминалном групом Вељка Беливука, ко им је достављао информације и саветовао их.

Он је поручио да се неће повлачити пред убицама, кољачима и њиховим политичким поомагачима, као и да неће плаћати рекет.

- Размишљао сам дуго да ли да одговарам. Наредних дана ћу се обратити нацији да покажем људима шта се догађа. Логично је да најгоре убице тако реагују како се приближава оптужница. Верујем да Беливук сад очекује да буде кандидат за председника. Поносан сам што су мене оптужили за све. Срамота ме да таквим људима одговарам. Зарад истине - никад се нисам ни видео ни разговарао са тим људима.

Укоилико сам се видео или разговарао са њима, било где или било када, спреман сам да проведем живот иза решетака. Не помињу се неки људи из власти. Уважени господин Беливук је прво рекао да никога није убио, да никога није заклао, да су они фина господа којима је сместио режим, да су они све то радили у договору самном, али нису они убијали.

Онај други је накнадно рекао да смо то радили Вулин и ја. Један је рекао да смо се састајали на Звездари, други да смо се састајали у кући у Ритопеку - рекао је председник.

Он је рекао да ће изнети више детаља о наводним везама "мафијашког консиљереа" и криминалаца и додао да се "консиљере данима састајао са криминалцима" како би се договорили какву политику ће да воде.

Вучић је нагласио да се никада није састао са Беливуком.

- Спреман сам да идем на полиграф да докажем своје тврдње. Тек ћете да видите са киме су се састајали пре убиства Кожара и Хоџића. Један сам од ретких кога не можете да уплашите снајперима и милионима од дроге - рекао је Вучић и додаје да неће да дозволи да се у Србији некоме сече скалп да би могао несметано да буде самлевен у машини за млевење меса.

Вучић је рекао да је клан Веље Невоље планирао убиство једног високог државног званичника и да стоје иза 40 убистава широм Европе - између осталог и убиства вође навијача Партизана Љубомира Марковића Киће.

(БН/Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Процес

22.07.2021 12:12

Од када је полиграф постао доказ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

22.07.2021 12:35

Много зна а није полицајац !

Name

Ацо

22.07.2021 13:31

Мозе али у некој Еуропској земљи . У Србији није валидан НИТИ У РС

Name

Источно Сарајево

22.07.2021 13:27

Вучић озбиљан политичар, а доказ је да је Србија водећа земља на Балкану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Сарајево

22.07.2021 15:15

Какав "озбиљан политичар"? Вама су сви ратни злочинци озбиљни. Фуј, багро.

Name

Правда

22.07.2021 14:56

Не сери.

ОДГОВОРИТЕ