Бањалука је доказ да промјена власти доноси добро

Српска демократска странка је изузетно задовољна испуњењем једног од најважнијих предизборних обећања господина Станивуковића, које се односи на бесплатне уџбенике за основце града Бања Луке – истакао је др Милан Радовић, замјеник предсједника СДС. 

Република Српска 22.07.2021 | 13:04
Бањалука је доказ да промјена власти доноси добро

„Ово је први добар и позитиван примјер помоћи која долази директно из буџета града Бања Лука и којом је обухваћено преко 11.000 породица. Важно је нагласити и то да су финансијска средства обезбијеђена у веома тешким условима, у периоду корона вируса и то директним смањењем расхода и уштедама у буџету“ – појаснио је Радовић.

На овај начин, каже замјеник предсједника СДС, грађанима се шаље јасна порука да сви политичари и све политике нису исте, и да промјена власти може само да буде добит за грађане. 

„Ми из СДС ћемо инсистирати на даљем растерећењу буџета сваког домаћинства и пензионера кроз смањење животних трошкова и повећање плата, али и на помоћи одговорним привредницима кроз њихово растерећење. То ће бити саставни дио нашег економског програма. Сигурни смо да ће градоначелник Станивуковић у наредном периоду изнаћи средства за смањење цијене превоза али и за бесплатан превоз, бар за оне који имају најнижа примања и пензије, као и за вишечлане породице“ – поручио је Радовић.

Он је позвао Владу Републике Српске да слиједи позитиван примјер Града Бања Лука и да на исти начин из буџета обезбиједи адекватну помоћ свим општинама како би основци широм Републике Српске добили бесплатне уџбенике.

„То је сада грађанима много важније од утрке за пројектима који су веома скупи, не доприносе расту директних инвестиција и отварању нових радних мјеста, а који често служе само за промоцију владајуће структуре. СДС ће, поред економског програма радити и на демографском програму који ће обезбиједити останак младих и стручних људи на овим просторима“ – поручио је Радовић.

Он истиче да један од најважнијих послова институција јесте управо демографска политика и раст стандарда уз једнакост пред законом и смањење корупције. 

„Буџет се мора ставити у службу грађана а не да буде средство за останак на власти,. Најбољи примјери за то су Бања Лука и Бијељине гдје су изабрани градоначелници већ показали да је интерес грађана на првом мјесту. Наши нацелници из СДС и у другим срединама веома одговорно обављају своје послове и сигурни смо да грађани препознају одговорну политику СДС са озбиљним људима“ – закључио је Радовић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

РС

22.07.2021 11:15

По броју рупа на асфалту, по дзунгли, по пројектима које је у аманет оставио Радојциц јер своје нису способни реализовати, по броју слика младјаног господина, по бесплатном превозу :), по новој болници а нису у стању ни прозор у Дому здравља промјенити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

22.07.2021 13:59

Браво господине Радовиц

Name

ЈА

22.07.2021 11:16

Свака цаст Градонацелницима Бања Луке и Бијељине

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

22.07.2021 11:48

Свака част добра вијест коначно.Још похвале директно од Додика.Срећа заобиђоше нас поплаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

22.07.2021 11:52

Да власт брине о свом становништву свака мајка која роди четворо и више дјеце минимална пензија 500 км.Одмах по испуњењу истих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@РВИ

22.07.2021 14:21

Цуј пензија за радјање дјеце? Мајкама треба пристојан посао и уредјено друство, а не да омогуцавамо ионако дивљим људима да злоупотребљавају дјецу да не би ниста радили. Узас ста људима пада на памет!

Name

Дејан

22.07.2021 11:58

А ста је то добро? Непокосене улице,змије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2021 19:09

Узми косу,па коси. Висис и лајес по порталима.

Name

Ре Ре

22.07.2021 19:47

А што бих косио. Плаћена је путарина и издвајања за путеве. Погледајте пут Власеница-Зворник-Кладањ, како је покошено од Зворника до ентитеске линије, наишао неки трактор прије десет дана, изубао нешто траве, ево ништа се не види. Ни на видику, да грање крешу или покосе достојно човјека а не животиња, а све дебело наплаћено и фактурисано. Када ће инспектори за путеве радити свопј посао и издати налог, ако ови не знају односно неће јер КРАДУ. Народ гине непрегледан пут, грање до пола саобраћајне траке дошао. Гдје је свакодневни обилазак путева и недостаци да се отклоне. Како кошевина, срам Владе и њених институција што ове бандите не натјерају да косе. Вишковићу какав ти је пут и око пута око твој завичаја. Бандити су узели новац. Отиђите од ентитетске линије према кладњу и видите пет људи са тримерима, један са моторком два са сјекирама, као пар канправили повећали минимум 30% прегледност пута. Жалосно да пишем ово анонимно. када доиђе до незгоде ''неприлагођена брзина условима пута'' квази стручњака.

Name

Xxx

22.07.2021 12:09

Тако је Радићу, гдје сад Вукан да похвали Станивуковића, а не да га само критикује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

22.07.2021 12:44

А јел' треба родитељ да се јави са страначком књижицом негдје или су уџбеници бесплатни за све? Мислим, тако нас научили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

22.07.2021 14:00

Крените стопама ПДП-а,па у својим општинама урадите исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

22.07.2021 19:54

Промјена партије неки очекују да за њих буде добро, као и коалиције. Био си до не даавно у власти, не соли много памети већ на пос'о. Имаш ли шта урадити да је народу боље, а не гледати себе, ваљда си промјенио партију, да бих првенствено допринио оном ко те бира и коме требаш полагати рачуне.. Да ли си толико способан, колико имаш без политике и прелетања, као и шеф оне друге странке.

ОДГОВОРИТЕ