Црвена звезда изгубила у Казахстану

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Алматију од Каирата 2:1 (1:0) у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 21.07.2021 | 18:25
Црвена звезда изгубила у Казахстану

Лоше издање екипе Дејана Станковића казнио је домаћин и стекао лепу предност пред реванш у Београду следеће среде.

Јунак Каирата био је доскорашњи штопер Партизана Маки Бањак, који је на дебију по доласку из Београда постигао гол 10 минута пре краја.

Бањак, који се није играо у дресу Партизана, матирао је Милана Борјана после неопрезности Милана Родића и донео тријумф казахстанском шампиону.

Претходно је домаћин водио преко Хосеа Кантеа у првом полувремену, а Звезда изједначила у наставку аутоголом Дина Микановића.

Када се све подвуче, лош резултат по црвено-беле, који нису прошли некажњено за безидејну и бледу партију у граду удаљеном скоро 4.500 километара од престонице Србије.

Звезда је практично "просула" прво полувреме.

Као да је лежерно ушла у меч, што је могло да резултатира већ у другом минуту када је Камо Ховхасијан прошао целу одбрану Звезде по средини и изашао пред Милана Борјана, а овај му скинуо зицер.

То упозорење није било довољно за црвено-беле, већ су наставили да се муче са креацијом и изношењем лопте на висок пресинг домаћина.

Каират је деловао брже, одлучније и мотивисаније и то је крунисао голом после прекида, добијеног у ко зна ком продору по њиховој десној страни.

"Заспали" су Мирко Иванић и Радован Панков, а Канте искористио њихов неспоразум небеским скоком за 1:0.

Ни рани гол "жуто-црних" није размрдао Звезду, чак је и одмогао, па је играла као да је једва чекала одлазак на паузу.

Очигледно да јој је пријала, пошто је у наставку заиграла нешто боље, што и није тешко када се погледа партија у првом делу.

Ређале су се шансе у наставку, али без адекватне завршнице, пре свих Ненада Крстичића, да би уместо њих мрежу погодио хрватски дефанзивац из Каирата Микановић.

Један центаршут Милана Гајића неспретно је прихватио и послао лопту у гол домаћина за изједначење.

Одједном се моментум променио, Звезда је преузела контролу, резервиста Гелор Канга је удапео стрелу која је замало донела преокет, а онда – шок.

Бањак је ухватио волеј у првом мечу за нови тим и донео тријумф Каирату, који ће пуно значити.

Посебно што се од ове сезоне не рачуна правило у гостима.

Звезда ће морати много боље у реваншу ако мисли да прође даље, а знатно, знатно, знатно боље ако уопште помисли на Лигу шампиона.

Иако је и даље фаворит у овом мечу, мораће на стадиону "Рајко Митић" добром да се помучи...

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар