За комплетно стање одговоран само један човјек

Додик је најодговорнији што су у МУП Републике Српске, захваљујући кадровским рјешењима СНСД, инфилтрирани криминалци и што се на кључним позицијама налазе људи који раде у складу са партијским налозима, умјесто по закону, саопштено је из СДС-а.

Република Српска 20.07.2021 | 16:16
За комплетно стање одговоран само један човјек

Изјавом да је упознат са посљедњим дешавањима у МУП Републике Српске и хапшењима инспектора, као и да је његов захтјев био да "нема никаквих изузећа", Милорад Додик је само потврдио оно што одавно знамо: да се он незаконито мијеша у рад МУП-а и да је лично одговоран за стање у тој, за Републику Српску веома важној институцији.

Милорад Додик ни као члан Предсједништва БиХ, нити као предсједник СНСД, нема право да се директно мијеша у рад МУП-а, а још мање да даје налоге ко треба да буде ухапшен, или поштеђен.

- Производ досадашњег директног уплитања Милорада Додика у рад МУП Републике Српске, који иде даље од избора министра унутрашњих послова и директора полиције, довео је МУП на најниже гране од стварање Републике Српске и МУП-а РС- саопштено је из СДС-а. 

У саопштењу се наводи да је Додик најодговорнији што су у МУП Републике Српске, захваљујући кадровским рјешењима СНСД, инфилтрирани криминалци и што се на кључним позицијама налазе људи који раде у складу са партијским налозима, умјесто по закону.

"Посљедња дешавања у МУП-у доказ су да Република Српска има партијску полицију, коју воде послушници Милорада Додика, у којој се воде унутрашњи обрачуни и борба за превласт, а све с циљем очувања постојеће власти", саопштио је СДС.

Подсјетимо да је током прошлог викенда у Бањалуци ухапшено шест лица због веза са регионалним криминалним групама, међу којима су и три високорангирана инспектора МУП-а Републике Српске. Међу ухапшеним био је и Црногорац Милош Божовић, који се налазио на потјерници Интерпола, а наводно је повезан и са шкаљарском криминалном групом.

Једном високорангираном инспектору Младену Миловановићу суд је одредио једномјесечни притвор, док су Предраг Ватреш и Горана Речевић пуштени да се бране са слободе.

Лице са интерполове потјернице предат је у надлежност Суда БиХ и одређен му је притовор у трајању 18 дана.

(БН) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мирко

20.07.2021 14:20

Командири полицијских станица се постављају по директивама снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муп

20.07.2021 20:29

Е то једино није тацно. Све остало јесте. Командири су последња линија одбране, бар они сколовани посто има и кретена, и зато се пуно не питају, све им је наметнуто....

Name

Милиционар

20.07.2021 14:27

100 % тачно. Ни на једно руководеће мјесто у мупу не може бити постављен нико ко није члан владајуће партије. То није било ни пре рата у комунизму.... Наравно да им је стручност на задњем мјесту, само лојалност

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОК

20.07.2021 16:25

Ста тиме зелис реци да у СНСД не постоје цасни и одговорни или мозда да само могу бити постављени искљуциво криминалци због теског криминала све врсте који се одвија у РС под палицом врхуске СНСД!?

Name

Ре ок

20.07.2021 17:56

Читај и размишљај о чему је човјек писао, стручност је на задњем мјесту на првом да си члан секте, све у тексту потписујем.

Name

иван

20.07.2021 14:28

Када ће на робију криминалци у читавој БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА ЧВОРОВИЋ

20.07.2021 14:42

Доласком Чађе за министра почиње партијско кадровање у МУП РС. Тада локални моћници почињу уклањање непослушних који би им могли угрозити криминалом стечену имовину и довођење на руководне позиције незналица, полтрона и послушника. Због тога имамо оно што ових дана гледамо али то је само један мали дио муља кој је испливао на површину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

20.07.2021 14:44

Онај ко жели подршку народа и добру позицију на изборима, мора да зна следеће (ја пишем у своје име, али знам доста људи који не пишу - али исто мисле): Ово што је почело да се мијења, кренуло је са ових задњих пар убистава, која нису ријешена (боље речено, ту је кулминирало) - Давид Драгичевић, Славиша Крунић и остали. Мени искрено је "ту пукао филм". На страну и "крађа" пара од народа годинама и све (није ни то нормално, али добро), али убиство неће бити опроштена. Посебно дјеце. То је мене "понукало" да још јаче пишем и говорим, оно што мислим. А "задња кап, која је прелила чашу" - она срамотна конференција за медије, послије избора у новембру. Насилничко и бахато понашање (а није први пут). Не праштам, убиства која нису ријешена и ону конференцију. Ту је "ударено" на народ. А и ја сам дио тога народа, па ту су и моје колеге, породица, комшије и остало. То ја схватам лично, а и лично не волим да ми неко пријети. Ето, од кога сам ја "плаћен" за ово своје писање, причање и остало. Нема више опроста за ове двије ствари. Бар ја, никада то - опростити нећу. Онај ко ријеши та убиства (Давид, Крунић и остало) - "држи кључеве" повјерења народа и обнашања власти. Па и ако је Лукач, то први схватио, а изгледа да јесте - ја лично, сам спреман да станем и да га браним, џаба ако треба - али да се једном почне "заводити" ред. А увјерен сам, исто тако и много других. Зато ја то радим, још јаче него икада. Нећу ја, да морам ићи "сутра" да идентификујем некога кога познајем. Да буде сумњиво, а да неко прави будалу од мене са истрагом. Ово се ријешава сада и овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

20.07.2021 18:14

Нема шта. Ја сам истомишљеник, а сигуран сам да је огроман број народа на истим таласним дужинама, знам то из контакта са многима.

Name

Лакаузер

20.07.2021 15:04

За сва ова монатрумна десавања све је Додик изманипулисао и све он даје налоге кога и како а цијели народ одавно зна да су његова права нула бодова..Питам се откуд неком ко је мико и ниста осм пљацкас ове дрзаве право да се мијеса у све кап вехета..зато само гомлан маљ усаке па дери мафију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

20.07.2021 15:13

Ова изјава је помало увредљива. Додик јесте одговоран али нико није тјерао све ове који раде на "државним јаслама" да раде оно што он жели. Прича типа : "морали смо и ја само радим свој посао" је толико шупља да то боли. Нико није био приморан да све то ради јер има гомила поштених који на то нису пристали и отишли су у иностранство радити поштене послове за не тако велику плату. Проблем је што нико од економиста неће направити анализу о томе ко боље живи и зарађује , да ли они који су отошли у иностранство или ови на "државним јаслама".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

20.07.2021 16:20

Ево ти само један приимјер које морао да се кандидује за начелника, а није хтио ту функцију. Раденко Рељић из Козарске Дубице. Тако да ти је шупља прича. Вријеме је дошло да вам ј..... кеву.

Name

Послије

20.07.2021 15:14

Послије овог невиђеног скандала ако Лукач. не буде смијењен народ мора на ице и отјерати ову багру , други начин не постоји или да појединци из народа уз помоћ народа крену у ослобађање полиције и свих државних институција од ових лопова и сељака , Лукач мора бити смијењен и процесуиран , то тражи народ јер нема више повјерење у полицију коју води Лукач

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вендетта

20.07.2021 16:34

Ето,све знате ...а не можете му ништа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.07.2021 17:59

Први додик ти је оградјен криминалним групама ту су ти ноцни вукови неке србске цасти и ста све јос.

ОДГОВОРИТЕ