Таекwондо клуб Српски соко окупља борце од пет до 50 година

Скоро три деценије Таекwондо клуб Српски соко је мјесто окупљања великог броја љубитеља ове корејске борилачке вјештине, свих старосних категорија. Најмлађи члан има само пет година, а најстарији 50. Сјајне резултате остварују и у мушкој и у женској конкуренцији, а компанија Моззарт подржала их је на путу ка новим успјесима, донацијом опреме.

Република Српска 20.07.2021 | 13:47
Таекwондо клуб Српски соко окупља борце од пет до 50 година

Оно што издваја овај зворнички клуб су отворена врата свима који желе да се опробају на татамију...

„Код нас се не плаћају чланарине, а успјевамо да опстанемо захваљујући доброј сарадњи са градском управом Зворник и уз помоћ пријатеља спорта као што је Моззарт. Веома смо захвални на комплетима лијепе опреме, ове тренерке ћемо чувати за специјалне манифестације и одлазак на такмичења“, нагласио је Душко Кусмук, предсједник ТК Српски соко.

Овај спортски колектив постоји од 1994. године, а тренутно има око 100 чланова.

„Код нас тренирају све категорије, од кадета до сениора, а најбоље резултате су постигли јуниори, који су са свјетских првенстава доносили бронзане медаље. Имамо солидну заступљеност дјевојака, све успјехе равномјерно постижу дјевојке и мушкарци. У плану нам је и одлазак на Европско првенство у Грчкој у октобру, надамо се да ће епидемиолошке мјере дозволити пут и одржавање такмичења“, истакао је Кусмук.

Моззарт већ дужи низ година подржава клубове из многих спортова, поготово кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе“, а увијек се труди да помогне и кроз донације друге опреме.

„Главни циљ нам је да дамо пуну подршку клубовима који окупљају омладину из свог мјеста и промовишу рекреативни спорт и здрав начин живот, а уједно имају системски рад са млађим категоријама и остварују врхунске резултате. Таекwондо клуб Српски соко не наплаћује чланарине и пружа свима прилику да тренирају, што је за сваку похвалу“, истакла је Селма Салкановић, руководилац дирекције корпоративних послова у компанији Моззарт.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Злаја

20.07.2021 14:05

Председник савеза,у југићу се возикао неколико година после рата а сад Порше џип ,приватну агенцију за обезбеђење,итд . Читаоци имају један покушај да погоде којој странци припада?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енигма

20.07.2021 21:16

Јако постен цовјек нема ста.Док је био директор АЛПХЕ сецуритy радници су имали 5 оо км плате сваки други мјесец.А сат рада је био 2,5 км исто тако и ноћни рад.Али су га најурили управни одбор изгледа је и њих заврћо помало.Јако постен човјек.Недао Бог никоме.Радници су га звали ШИЦЕР.

Name

хаха

21.07.2021 06:50

јел то онај сто га туце комплекс низе вриједности па са 150цм висина гледао да купи сто веци дзип да би испао веци хахаха а јесте најурили људи г0вњивом мотком из секјуритија јер је узимао редом :)