Тражи се притвор за директора ОБА и још пет особа

У петак је био дан за ослобађање из притвора, а данас је очигледно дан за жалбе. Наиме, Тужилаштво Босне и Херцеговине данас је упутило жалбе којима поново траже притвор зта директора Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА), али и за пет особа из предмета "Зијад Мутап".

Босна и Херцеговина 19.07.2021 | 14:21
Тражи се притвор за директора ОБА и још пет особа

У жалби у случају Осман Мехмедагић се тражи да суд преиначи одлуку и одреди мјеру притвора.

"Тужилаштво Босне и Херцеговине, у законском року, изјавило је жалбу на одлуку Суда БиХ да не одреди мјеру притвора за осумњиченог Мехмедагић Османа. Жалба је изјављена због погрешног и непотпуно утвђеног чињеничног стања у односу на приједлог Тужилаштва БиХ", наводи се у саопштењу.

Тужилаштво БиХ изјављивањем жалбе сматра да једино мјера притвора може обезбједити неометано вођење поступка и окончање истраге.

Такође, у односу на осумњиченог Дениса Прцића, директора Америчког универзитета, жалба је изјављена раније.

Када је у питању случај "Зијад Мутап и др", из Тужилаштва су поручили:

"Тужилаштво Босне и Херцеговине, у законском року, изјавило је жалбу на одлуку Суда БиХ да не продуљи мјеру притвора за осумњичене у овом предмету. Наведена жалба изјављена је са приједлогом да се рјешење преиначи и осумњиченима продужи притвор. Жалба је изјављена због погрешног и непотпуно утвђеног чињеничног стања у односу на приједлог Тужилаштва БиХ", истакли су из Тужилаштва БиХ.

Жалба обухвата свих пет осумњичених и прослијеђена је Суду БиХ.

Подсјетимо, у петак је Суд БиХ одбио приједлог Тужилаштва за одређивање притвора директору ОСА-е, те су му одређене мјере забране састајања са одређеним особама.

Такође, Суд БиХ је након скоро мјесец дана на слободу пустио и Алису Мутап, осумњичену у предмету "Зијад Мутап и др", али и остале који су раније били у притвору.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пензионер

19.07.2021 12:42

Затворити га одмах, па нека његови ботови просвједују да видимо ко су ти људи, који коче сваки развој ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

19.07.2021 13:36

Само главну Тузитељицу под истрагу.сваста ће се сазнати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијо са ћаршије

19.07.2021 19:00

Ако мислимо да ће БИХ ићи напријед са овим који купују и "набављају" дипломе, а не стичу знања учењем, грдно се варамо. Надам се да Амери увидјају каква нам мафија води државу и да ће томе брзо доћи крај.