Кострешевић се посипа пепелом, Латиновић био на разговору?

Иако су извори из МУП-а РС, БН казали да је ухапшен и Виктор Латиновић, један од начелника у Криминалистичком центру МУП РС, то се није догодило, тако, тврде у врху МУП-а РС. Латиновића, такође, ти извори, доводе у везу са криминалним везама, као и са ухапшеним инспекторима. Близак је и са, Додиковим сестрићем, Вицом Зељковићем, Како сазнајемо, са Латиновићем је обављен разговор.

Република Српска 18.07.2021 | 18:04
Кострешевић се посипа пепелом, Латиновић био на разговору?

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић правда се у изјави појединим телевизијама да нема везе са ухапшеним инспектором Младеном Миловановићем, који је јуче ухапшен заједно са Милошем Божовићем, повезаним са шкаљарском криминалном групом у Црној Гори.

Покушавајући да у јавности сакрије везе са високорангираним инспекторима МУП Републике Српске, Кострешевић каже да је он ухапшеног Младена Миловановића смијенио са мјеста главног инспектора у Управи за организовани криминал.

"Ухапшени Миловановић је био од 2017. или 2018. године главни инспектор, али смијењен је мојом одлуком у фебруару ове године и од тада је радио као инспектор у Управи криминалистичке полиције", рекао је Кострешевић у изјави РТРС.

Међутим, наши полицијски извори у МУП РС тврде другачије.

Наводе да је Миловановић имао заштиту Кострешевића који је инсистирао да се Миловановић, након смјене о којој Кострешевић прича,  распореди у Управу криминалистичке полиције након што је удаљен из Управе за организовани криминал.

Поред ухапшеног, Младена Миловановића, самосталног инспектора у Управи криминалистичке полиције МУП-а РС, у полицијској акцији ухапшени су и инспектор Предраг Ватреш, који, према нашим изворима, слови за човјека од највећег повјерења директора полиције Синише Кострешевић, као и инспекторка која је ухапшена Горана Речевић, која је обављала дужности у Управи за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске.  

Према нашим изворима, Предраг Ватреш је већину радног времена проводио у Кабинету директора полиције и јавно, како тврде, причао да ће он лично хапсити министра унутрашњих послова Драгана Лукача. 

Кострешевић је, према тим изворима, давао налоге Ватрешу за службена путовања на "дестинације и локације", познате само њима, на које је у службеном возилу превозио Милоша Божовића, лице које је повезано са црногорским криминалним кланом и који се налази на Интерполовој потјерници због убиства у Црној Гори, гдје му се суди у одсуству.

Божовић је у поподневним сатима спроведен у Сарајеву у надлежност Суда БиХ. 

Биће занимљиво шта ће се даље дешавати и хоће ли се огласити званичници Републике Српске, хоће ли засједати "ванредно" Влада и хоће ли бити утврђивања одговорности највиших функционера у МУП РС, укључујући и директора полиције због тога што раније нису дјеловали о криминалним везама појединаца из МУП РС са регионалним криминалним клановима, чији припадници често, како тврде извори из полиције, "слободно" бораве на простору Републике Српске.

Како сазнајемо, акција још није окончана и под присмотром се налази више лица која се доводе у везу са регионалним криминалним групама.

Све активности, према том извору, се проводе у сарадњи са Окружним тужилаштвом у Бањалуци, док се "заобилази" Специјално тужилаштво Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Сима

18.07.2021 16:12

Подрска најпостенијем полицајцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

18.07.2021 16:49

Ајте мало до Истоцног Сарајева да апсите , МУП легло мафије , од људи саобрацајци за ниста узимају по 20 км сто сам лични доживио на Миљевицима кад су ми тражили паре Савић и Иванић полицајци , питам за ста ме заустављају а један ми рече изадји из аута и сједи у полицијско возило , Форд Фоцус , каже ми дрско могу ти написати ста оцу , је ли пуно 20 км??!!!!! Безброј примјера, радари у Мокром и договори, алкохолисано стање....шверц дрвне град је, краја аута и пропустање истих.....овамо је хаос

Name

Горан

18.07.2021 16:54

Кад би цистили Муп РС остала би само она дијеца сто су на приправницком стазу....Закон у овом ентитету постоји само за сиротињу.Украдес метар дрва ето њих,а ако камионе са обловином натоварис то се не зауставља,само полиција дигне палицу....а и ко да га хапси кад нацелиник полиције у Градисци куци има приватни бизнис.Зена пакује сецес за кафу,за кафице.Имају полицајци који то растурају по локалима а ти буди муско немој узети сецер по цијени коју ти зарезу....ето њих са капуљацама да преврну локал...то има само у Колумбији и овде.

Name

СинДраган

18.07.2021 17:06

У Истичном Сарајеву полиција=мафја,никакве разлике нема. Али то је та струја,сад це сви попадати,прво костресевиц а онда иде за њим бане сеховац из истоцног сарајева. Клупко се одмотава

Name

Ре Сима

18.07.2021 17:33

Друзе овдје и јесте фазон мафијаса да се ријесе цасни и постени људи а онда могу са олосом да манипулису како хоце.Највеци проблем је иве дрзаве и мафијаса на целу ње да уклоне постене људе и на њихово мјесто поставе мафију која убија и уцјењује ..то је наредба насег дудека.

Name

Борац

18.07.2021 17:58

Само ви постављајте рамере,радаре и гледајте дал су у току дана свјетла упаљена,да се народ казњава. А ви крадите и ститите криминалце.

Name

Ја

18.07.2021 18:29

Како ви не разумијете да Лукац хапси своје потрцке!! Како га Костресевиц све висе стизце у лопвлуку он не зна ста цц па измисља акције. Ускоро контра удар. Сами см вас молим да зве објавите као и сада.

Name

Луцкy

18.07.2021 20:04

, Не лупај глупости, да је поштен не би га именовао Милокрад.Стави прст на чело и размисли мало више.

Name

Ре Сима

18.07.2021 21:18

Прочитали ти Сима текст, о којем поштењу ? Зашто је смијењен и ако јесте а није зашто није у полицијској станици а не у УКП, све поштен до поштеног и сада ће им бити шпијуни криви ха ха

Name

Ја

19.07.2021 05:17

Ово је дрзава парадокса. Само код нас се мозе прескоцити дир полиције зато сто је Лукац тај који именује нацелнике управа а не Костресевиц. Вјероватно је са својим пајтосом и кримосом Бркицем нацелником цлб БЛ и пијандуром Коврлијом ово одрадио. Ово је директна одговорнист Лукаца за расуло у укп и осталим слузбама у којим он именује нацелнике. Тако да су јос увијек Костресевицу везане руке. Али полако сав постени муп зна ко је ко.

Name

Xxx

18.07.2021 16:15

Све ће се то заташкати. Сутра ће Баја у акцију. Ако пристану да гласају за СНСД бит ће пуштени на слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

18.07.2021 17:06

Ако су стране агенције издале налог за хапшење онда ће и Баја са њима ако их пусти на слободу..

Name

Светац

18.07.2021 17:36

Ако неко донесе одлуку да се хапси Бака главни мафијас ове дрзаве ја цастим таку одлуку и плацам весеље године он је зло овог глупог народа и унистивац свега српског до темеља.

Name

милан

18.07.2021 17:49

истоцноо сарајево имаа јаких играца....незнаа се ко је опаснији у пу од кога

Name

Гаги

18.07.2021 16:17

Кад ухапсите Ел Цапа тј Милорада Додика који је водја тог лартела тек тада це се моци озбиљно прицати о борби и цисцењу власти од криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кох Никол

18.07.2021 16:20

А как'а је то функција ,самостални крим.инспектор?Оно као он ради ста хоце ,ово,оно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

18.07.2021 20:08

То је чин у полицији. Четири чварка на еполети.

Name

Боки

18.07.2021 16:25

То је неко шире поспремање од стране интерпола у региону. Ови мали пијуни почев од Лукача морају да то спроведу иначе ће бити смијењени и процесуирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било

18.07.2021 16:30

Било би логично да Лукач поднесе оставку као у свакој нормалној држави , пошто ова држава није нормална онда би Лукач морао бити смијењен , јер је у Муп у хаос и сами криминал веч годинама , сва Бањслука је знала за овај криминал и упозоравала међутим Додик је шетио као и за Путеве. И Електропривреду и Шуме и Аутопутеве и Поште ... све сами криминал а он не смјењује у Аутопутевима директор Топић више од десет година а читава држава зна за стотине милона марака криминала , докле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не, не

18.07.2021 17:33

Нема ту логике, прво да он похапси сто мозе, затим це неко и њега....

Name

Ре било

18.07.2021 19:55

А ту је у путевима био лидер сада по њему најаче и најпоштеније партије.Који је то криминалац и кабадахија, мало је рећи за њега.Њушка му све говори.

Name

Боже!

18.07.2021 16:33

Гдје ми зивимо!?! Све сами олош и криминалац! Доласком СНСД на власт све се претворило у пљацку, криминал, фалсификат, растурање дроге, убиства... И то све радили уз благонаклоно медјународне заједнице која им је давала кредите да могу трошити немилице! Овдје нема спаса без потпуне асимилација друственог уредјења. А до тада треба спасавати дјецу нека иду било гдје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

18.07.2021 17:00

Тако је. Браво

Name

Бухара

18.07.2021 17:28

Иста је овдје криминална сда и јос мозда гора...педери...проституција ...роге свх врста и ето топовског удара само на босњаке са ловом од курвалука са цурицама и клијентелом до смркаца и иглара,а таблетомани су писебна прица,уваљују им и аспирине(вјероватно због циркулације)...итд

Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

18.07.2021 16:37

Мислили да је Лукач, "јуче рођен". Па да се њега ријеше политички, јер га се боје, а онда и да му "напакују" све везано и за ових пар убистава, која нису ријешена. "К'о бива, он једини крив за све и одговоран". Таман "двије мухе, једним ударцем". Али, једини проблем је, што Лукач "није рођен јуче". "Па ни прекјуче". А метла ће тек радити. Нека се сада хвале, како ће "хапсити" Лукача. хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

18.07.2021 16:39

Тресла се гора, родио се миш. Завршиће као све афере; Бобар банка, банка Српаске, два папка, Алумина, пољска болница-вашарски шатор, Фармаленд,.........итд, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

18.07.2021 16:40

Има материјала и у другим општинама... Треба претрести и нпр. Дубицу... Шверц миграната, покривање камиона украдене шуме, мало дроге,... Свачим се људи баве да преживе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.07.2021 16:43

Само револуција као у Румунији нас мозе спасити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

18.07.2021 16:52

Тако је ,потписујем коментар.

Name

Е

18.07.2021 17:03

Ни 16 револуција нас не може спасити, јер једноставно такви смо какви смо сви а не појединци. Ово друштво је тотално затровано још од 90- их година у читавој тзв држави БиХ.

Name

Ветеран

18.07.2021 16:52

Све је лаж, чиста лаж...живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНА

18.07.2021 16:52

ЗНАЛИ СУ У ПОЛИЦИЈИ БИТИ БРЗИ КАД ЈЕ ТРЕБАЛО ПРИВЕСТИ И НАПИСАТИ КРИВИЦНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ СТАНИВУКОВИЦА ВУКАНОВИЦА И БЕГИЦА,ТУ НИЈЕ ТРЕБАЛА ПРОЦЕДУРА,А ПУСТИЛИ СУ ДА ИНИ КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ БОРЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА БУДУ САМИ КРИМИНАЛЦИ.ИМА БОГА,СВИ ЦЕТЕ СЕ ВИ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ ИСТРИЈЕБИТИ КО ЗЕМУНСКИ КЛАН И ЦРНОГОРСКИ МАФИЈАСИ.ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овцица

18.07.2021 16:55

Ако су ови шкаљарци, да ли би ови други требали бити кавчани? Или обратно ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, да

18.07.2021 17:10

Е мој директоре предухитри вас лола и блокира. Шта сад? Он испаде поштен и честит, а ви супротно од тога. Кад си прихватио да будеш Директор полиције требао си знати да мораш имати "довољно кила" да се носиш са психопатом на челу МУП-а. Сад се ватајте за главу и размишљајте шта даље? Ове криминалце у полицији ти си требао на вријеме похапсити. Немој само да буде да ниси знао за њих, а цијели МУП то зна. Нек ти је Бог у помоћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ннн

18.07.2021 17:57

Па браћо каква је то организација у МУП-у, министар има јединицу која може хапсити без знања директора и обрнуто, па каква је то полиција, ко то смисли, е јадни ви, па ви се о себи сами забавили...

Name

Боро

18.07.2021 17:18

Јадна наша дјеца која су остала овде а и ми са њима. Ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

18.07.2021 18:15

Почетак краја полиције Републике Српске. Додик је као она спрдња Србо са фб. Чувати ће вас полиција Републике Српске. На крају нас не чува. Лагано нас утапају у бих. Мени никада неће бити јасно да народ гласа за рецимо човјека који је укинуо Војску Републике Српске. Преузео власт на тенковима сфора и он сад као браниоц свега што је Српско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

18.07.2021 18:29

А гдје је премијер? Зашто се не јавља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

18.07.2021 20:00

Ево премијера кући у Милићима.Човјек недеља је одмара.Пуни батерије.Свака част комшија.

Name

Дејан

18.07.2021 22:34

Браво за Муп и СНСД,тако се то ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

19.07.2021 03:41

Да. Да бирам шта ми одговара.

Name

Петар

19.07.2021 05:21

Да није било сукоба у МУП-у неби било ни хапшења јер су они до сад једни друге штитили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

19.07.2021 07:09

Е јеси паметан

Name

Јаро

19.07.2021 07:15

Коме висе није јасно после оволиких ,крадја афера дугова,пропалих банки,фирми,убистава ,папака(за паре) и много тога ова власт мора да ЛЕТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профи-Тофи

19.07.2021 15:02

Овај Костресевиц једино зна да се добро увјерљиво луд.. Таласика као и вецина њему равнима.

ОДГОВОРИТЕ