Вучић: Наредни избори прекретница за будућност Србије

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да су наредни избори, који ће се одржати у марту или априлу, бити прекретница за будућност Србије, на којима ће се одлучити хоће ли држава ићи напријед или се вратити у прошлост. Вулин поручио: "Преузмите одговорност и кандидујте се за предсједника Србије".

Србија 18.07.2021 | 13:32
Вучић: Наредни избори прекретница за будућност Србије

Вучић, који је и лидер Српске напредне странке /СНС/ је у обраћању на обиљежавању 13 година од оснивања Покрета социјалиста /ПС/ рекао да рачуна на ту странку у будућности, истичући да СНС и ПС могу успјешно да сарађују јер их спаја љубав према Србији, српском народу и поштовање према држави.

Он је оцијенио да су СНС и ПС, двије странке чија је централна тачка око које су сагласни - материјални, културни бољитак народа, Србије и свих њених грађана, преноси РТС.

Вучић је истакао да у том смислу, не посматра Покрет социјалиста, чији је лидер актуелни министар унутрашњих послова Александар Вулин, као обичне коалиционе партнере, већ као искрене саборце у борби за јаку, модерну и слободну Србију.

Председник Покрета социјалиста и министар полиције Александар Вулин позвао је Александра Вучића да се поново кандидује на предстојећим изборима за председника земље и поручио да само његово политичко вођство гарантује опстанак и уједињење српског народа.

"Обраћам вам се као пријатељ и коалициони партнер, саборац и човек из политике - преузмите одговорност и кандидујте се за председника Србије. Дугим не верујемо и нећемо им веровати. Нема времена господине председниче да неко други постане председник свих грађана Србије и председник свих Срба. Нико други, не одустајте", поручио је Вулин обраћајући се Вучић, који је присуствовао скупу Покрета социјалиста у Спортском центру Шумице.

Вулин је додао да разуме да Вучић може да буде повређен и да боли, како је рекао, када издају они које је политички створио у СНС и колико може да буде тешко да људи који су око њега нису искрено веровали у оно што ради.

"Размишљали су више о сликама него о скуповима као што је овај... Господине председниче или ћете преузети улогу коју сте изборили и коју вам је наменио српски народ где год да живи или ће сан о уједињењу бити одложен за нека будућа поколења", нагласио је Вулин.

Такође, поручио је Вучићу да је давно било када је два пута српски народ правио туђе државе и сваки пут у њих улазио без јасног вође и политичке оргнаизације која ће Србе објединити и усмерити.

"Немојте да у овој генерацији дозволимо да се то више икад понови. Окупили сте нас једном, окупите нас поново и Србе где год да живе и да већ једном испунимо сан и да генерација Срба од Карађођа на овамо буде једно, да будемо једно као што смо заслужили да будемо. Председниче одговорност је на вама", поручио је Вулин.

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

А

18.07.2021 12:18

10 година си на власти у увијек прекретница. Шта ли се више преокреће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2021 12:51

Још једно 10 милијарди и прекретнице нема, бићемо Кинези.

Name

Ненад

18.07.2021 13:04

Нека се кандидује Додик свеједно је висе у Београду него у Српској.

Name

Ре

18.07.2021 17:59

Неће Срби демократију. Само култ личност.

Name

Ацо

18.07.2021 13:02

Предизборна кампања је већ почела. СНС на челу са апсолутном владавином Александра Вучића хоће да каже, ако побједи неко други, Србија се враћа у прошлост, с само побједа и апсолутна владавина СНС Србија иде у будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуда

18.07.2021 13:07

Као наредних 7 дана у борби против Цовида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цнц

18.07.2021 13:10

Кад це тај српски Мерцедес из Икарбуса изаци па да одем до Аеродрума у Требињу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2021 16:09

Мора прво Проинтер да направи софтвер за то.

Name

Xxx

18.07.2021 13:13

Који су ово избори по реду за које тврдиш да су прекретница??? Постао си ко Миле, стално прича да ће неко укинути РС и да су сви страни плаћеници, а он милионе у џепове трпа а народу дао плату од 520 км. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.07.2021 15:48

АКО НЕ ПОБЈЕДИ БУГОЈНО И МАЊАЦА ГОТОВИ СМО.СВЕ НАМ ЈЕ ОВО НАСА БОРБА ДАЛА.А ТЕК НОВИ САД ОДНОСНО КРАЈИНА.ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ.ТО ЈЕ ТО.СРЕТНО КО ПРЕЗИВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

18.07.2021 18:25

Вулин казе да це србија бити до токија јер мора ујединити цели српски свет,А додик прети вец новом америцком Амбасадору а цовек јос није ни ступио на дузност није јос ни досао која су они громада неце свет смети од њих да дисе хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија као нокиа!

18.07.2021 21:31

Што мања то боља.